Šidlo podnela ostavku, novi poljski premijer Mateuš Moravijecki

Poljska konzervativna vladajuća partija saopštila je da je premijerka Beata Šidlo podnela ostavku i da će je na čelu poljske vlade zameniti sadašnji ministar finansija Mateuš Moravijecki.

Portparolka partije Pravo i pravda Beata Mazurek je navela da je Šidlo podnela ostavku na stranačkom sastanku, prenosi AP.

Istakla je da stranačko rukovodstvo želi da Šidlova dođe na drugu važnu poziciju u vladi, pri čemu nije precizirala o kojoj je funkciji reč.

U Varšavi se nedeljama spekulisalo da bi lider partije Jaroslav Kačinjski mogao da postane sledeći premijer, ali su poljski mediji pisali i da bi novi šef vlade mogao biti i Moravijecki, premda je vlada Beate Šidlo bila popularna među mnogim Poljacima, napominje američka agencija.

Kritičari poljske vlade vide promenu na čelu poljske vlade kao "dimnu zavesu" kako bi se skrenula pažnja sa glasanja u petak o zakonima putem kojih bi se vladajućoj partiji dala značajna ovlašćenja nad pravosudnim sistemom Poljske.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво