OTKRIVEN MISTERIOZNI TROVAČ IZ MILANA: Policija dva meseca u agoniji, konačno otkrili ko je potrovao celu porodicu, šokirala ih izjava ubice!
Foto: printscreen coriere dela sera

horor

OTKRIVEN MISTERIOZNI TROVAČ IZ MILANA: Policija dva meseca u agoniji, konačno otkrili ko je potrovao celu porodicu, šokirala ih izjava ubice!

Planeta -

Italijan Matija del Zoto (27) uhapšen je zbog sumnje da je otrovao celu porodicu talijumom.

Njegovi baba, deda i tetka su preminuli, a pet osoba je završilo u bolnici. Italijanski mediji nedeljama su spekulisali o misterioznim slučajevima trovanja posle pronađenih tragova talijuma u čaju koji su pili članovi porodice. Policija je grozničavo tragala za tajanstvenim ubicom puna dva meseca, da bi 7. decembra konačno došlo do preokreta i hapšenja u Milanu.

Policija je izjavila da je momak ekstremno introvertan i zaokupljen kompjuterima i da je praktično dve godine živeo izolovan provodeći vreme ispred računara.

"Nikada nećete znati zašto sam to uradio. Ne moram da sarađujem sa vašima ni sa drugim institucijama ove države ", rekao je karabinjerima prilikom hapšenja. A onda je hladnokrvno izjavio: "Hteo sam da kaznim nečiste subjekte".

Mladić će odgovarati za trostruko ubistvo, i to svoje tetke Patricie del Zoto (63), dede po ocu Đovanija Batiste del Zoto (94) i babe Đoe Marije Pitana (91). Preživeli su mladićev otac (55), teča, negovateljica i mladićevi baba i deda po majci.

Policija je pri pretresu njegove kuće pronašla recepte za talijum, bezbojnom, bezmirisnom i bezukusnom otrovu za pacove. Policija je analizirajući njegov kompjuter ušla u trag dobavljaču od kog je kupio otrov 22. juna.

Zatim je 15. septembra otišao u Padovu po otrov, a porpodici rekao da ide na razgovor za posao. Priznao je da ih je trovao od tada kad god mu se u ukazala "prilika".

Kupio je šest bočica za 300 evra, a iskoristio je jednu od koje su tri osobe umrle a pet završilo u bolnici sa neurološkim problemima. Policiji je pokazao gde je bacio preostale bočice sa otrovom.

Kurir.rs/Coriere dela sera

Foto printscreen Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track