BOSANSKI ISLAMISTA UHAPŠEN U AUSTRIJI: Planirao krvavi napad na božićni vašar u Gracu!
Foto: Printscreen Krone.at

sprečen masakr

BOSANSKI ISLAMISTA UHAPŠEN U AUSTRIJI: Planirao krvavi napad na božićni vašar u Gracu!

Austrija -

GRAC - U Gracu je uhapšen muškarac (25) iz BiH zbog sumnje da je planirao napad na božićni sajam u tom austrijskom gradu.

Muškarac čiji identitet nije objavljen, ali ga nazivaju u medijima islamistom. Saopšteno je da je uhapšen 1. decembra u jednom skloništu za beskućnike. Primećeno je da je proučavao video snimke prošlogodišnjih napada u Nici i Berlinu, saopštila je policija

Bosanac je posećivao radikalnu džamiju i muslimansko bratstvo u Gracu,a li se ne zna da li je imao saradnike ili je planirao da deluje sam. Svedoci su izjavili da je često pričao o napadu i žrtvama u Berlinu. On seviše puta raspitivao kako može da iznajmi automobil kojim je kako se veruje hteo da se zaleti u ljude na božićnom vašaru.

Njemu je prilikom hapšenja u džepu jakne pronađena naslovnica Klajne zajtunga na kojoj je izveštaj o prošlogodišnjem terorističkom napadu kamionom u Nici u kom su stradale 84 osobe.

Da podsetimo u Gracu je Austrijanac bosanskog porekla Alen Rizvanović (26), 2015. godine u centru Graca napravio masakr u kojem su stradale dve odrasle osobe i dečak od 4 godine. Tom prilikom 34 osobe su povređene. Rizvanović je brzinom od 100 km/h uleteo u pešačku zonu u Gracu gde je započeo svoj krvavi pir!

Kurir.rs/krone.at

foto printscreen facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track