Najnovije vesti
Kultura Vesti
"Zarobljeno vreme", dokumentarac o Peci Popoviću, premijerno u Novom Sadu

"Zarobljeno vreme", dokumentarac o Peci Popoviću, premijerno u Novom Sadu

Posle premijera u Beogradu i Zagrebu, celovečernji dokumentarni film "Zarobljeno vreme" scenariste i reditelja Milana Nikodijevića biće predstavljen novosadskoj publici u ponedeljak, 11. decembra u dvorani Kulturnog centra.

Milan Nikodijević i Peca Popović Foto: Promo
Milan Nikodijević i Peca Popović
Milan Nikodijević i Peca Popović
Foto: Promo
Milan Nikodijević i Peca Popović

Nagrađen na šibenskom Solo music festivalu ovog leta, film o putovanju Petra Pece Popovića po emotivnom zavičaju i njegovim susretima sa junacima i graditeljima jugoslovenske rok scene, simbolično dolazi u najveći vojvođanski grad baš na dan obeležavanja 40 godina od organizovanja tada zbačajnog BOOM festivala.
- Moja generacija se biološki proredila - kaže Popović.
- Dobro je što je nešto od zajedničkog odrastanja, od ljubavi i dobrote iz zemlje u kojoj smo rođeni i živeli, gospodin Nikodijević uspeo da prikaže ovim filmom. Radeći što smo radili pripadali smo budućnosti, koja je nekad obećavala više od ove sada, što je, nadam se, predstavljeno u dokumentarcu. Svaku premijeru doživljavam sa tremom, strepeći da nekog ne uvredimo prisećanjem na vrednosti i istine "zarobljenog vremena" pošto danas živimo u vremenu i prostoru gde se prošlost, pa i muzička, često posmatra na šest različitih načina - poručio je Popović.

Publici će se posle projekcije predstaviti kompletan autorski tim.