Najnovije vesti
Vesti Društvo
Promena na tržištu banaka matičnih ćelija

Promena na tržištu banaka matičnih ćelija

Kompanija CORD iPS, dosadašnji zastupnik nemačkog biomedicinskog centra Seracell će od 1. januara 2018. preuzeti i zastupništvo nemačke banke matičnih ćelija VITA34. Na taj način će CORD iPS postati jedina kompanija u Srbiji koja će nuditi usluge nemačkih biomedicinskih centara koji se bave dugoročnim skladištenjem i bioinženjeringom matičnih ćelija.

IMG_2817 Foto: Promo
IMG_2817
Foto: Promo

Seracell i Vita34 samo u CORD iPS-u

Ovo je veoma važna vest za sve buduće roditelje u Srbiji, jer će sada imati najkvalitetniju ponudu na jednom mestu. Usluga procesuiranja i skladištenja matičnih ćelija je veoma zahtevna i mora se sprovoditi pod najrigoroznijim medicinskim standardima. I zato je spajanje iskustva Vite34 i Seracella dovelo do stvaranja jedinstvene ponude na tržištu - rekla je direktorica CORD iPS-a Jovanka Srdić.

Srdić je navela da će roditelji u Srbiji biti u prilici da se opredeljuju da li će uzorke svoje dece čuvati pod brendom Vita34 ili Seracell i da će im na raspolaganju biti specijalizovane visokotehnološke laboratorije u Lajpcigu i Roštoku u kojima je do sada pripremljeno više od 1.000 transplanata matičnih ćelija za lečenje.

Jedina ponuda nemačkih banaka na tržištu

Iskustvo koje poseduju Vita34 i Seracell nema nijedna kompanija u Evropi koja se bavi skladištenjem matičnih ćelija. Vita34 je najstarija banka matičnih ćelija u Evropi sa preko 20 godina iskustva, dok je Seracell lider u pripremi matičnih ćelija za lečenje.

Zahvaljujući vrhunski kontrolisanim procesima, dozvolama i licencama (JACIE, PEI, Paul Erlich, GMP) uzorci matičnih ćelija koje mi čuvamo mogu da se primene u bilo kojoj svetskoj klinici. I to je najvažnije, da ukoliko roditeljima ili deci ikada budu zatrebale matične ćelije, one mogu da budu i iskorišćene.

Za roditelje koji donose odluku o dugoročnom čuvanju matičnih ćelija svoje dece, je od izuzetne važnosti da im banka matičnih ćelija obezbedi beskompromisni kvalitet i maksimalnu sigurnost uzorka i upravo im takvu ponudu nudi CORD iPS - istakla je Jovanka Srdić direktorica CORD iPS.

Zašto su nemačke banke matičnih ćelija drugačije?

Biomedicinski centri

Vita34 i Seracell nisu obične banke, već biomedicinski centri koji se osim čuvanja matičnih ćelija bavi i pripremom za transplantacije. Samim tim procesuiranje i kontrola kvaliteta moraju biti na najvišem nivou.

Nemački kvalitet

Vita34 i Seracell posluju po najrigoroznijim medicinskim standard-ima i strogim nemačkim zakonima o lekovima i tkivima. Najzahtevniji sertifikati i akreditacije (JACIE, PEI, Paul Erlich, GMP) obezbeđuju kvalitet svakog uskladištenog uzorka.

Čiste sobe A klase

Vita34 i Seracell poseduju ultra moderne laboratorije, “čiste sobe A+ kvaliteta” i najsavremenije krio tankove u kojima se skladište uzorci matičnih ćelija na temperaturama do -196 C  ̊.

1.000 primljenih transplanata

Više od 20 godina iskustva u pripremi matičnih ćelija za transplant-acije i više od 1000 pripremljenih transplanata je pozicioniralo nemačke kompanije kao vodeće biomedicinske centre u Evropi.

Čuvamo svaku kap krvi

Dok banke matičnih ćelija procesom separacije smanjuju volumen uzoraka krvi pupčanika, nemački biomedicinski centri su u obavezi da čuvaju svaku kap krvi, radi kvalitetnije naknadne pripreme za transplantacije.

Dvostruko osiguranje uzoraka

Vita34 i Seracell garantuju dugoročnu bezbednost, jer su sve uskladištene uzorke matičnih ćelija osigurali za slučaj insolventnosti. Takođe, proizvodni procesi su zaštićeni od spoljnih uticaja.

Nemačka odgovornost

Vita34 i Seracell neće ni pod kojim uslovima staviti na raspolaganje uskladištene uzorke trećim licima niti će ih koristiti u istraživačke svrhe. Takođe, nijednim ugovorom neće tražiti od roditelja da se odreknu prava na uzorke svoje dece. Na to ih obavezuju najstroži nemački zakoni.

Podrška za potrebe lečenja

U slučaju potrebe za lečenjem matičnim ćelijama Vita34 i Seracell pružaju svu medicinsku ekspertsku podršku kao i besplatnu uslugu mobilnog transplantacionog tima.

Zašto je CORD iPS drugačija kompanija?

CORD iPS već osam godina pruža usluge iz oblasti krioprezervacija matičnih ćelija i genetskog testiranja i ekskluzivni je zastupnik nemačkih kompanija Seracell Stamzelltechnologie , Zentrum fur Humangenetik , kao i britansko-američke kompanije Genesis Genetics – Cooper Genomics, i od 01.01.2018. najstarije banke matičnih ćelija VITA34.

Jedina sa AAA rejtingom

Kompanija CORD iPS je jedina među  zastupnicima banaka matičnih ćelija u Srbiji koja poseduje AAA bonitetni rejting koji ukazuje na finansijsku stabilnost i odgovorno poslovanje.

Ugovori koji štite roditelje

CORD iPS svojim ugovorima koje potpisuje direktno sa roditeljima i porodilištima preuzima punu odgovornost za slučaj da dodje do bilo kakvih problema prilikom prikupljanja, distribucije i procesuiranja matičnih ćelija.

Ukoliko bi roditelji ugovore potpisali direktno sa inostranom bankom, na taj način bi se izložili ogromnom riziku da u slučaju problema pravdu traže pred inostranim sudovima koji nisu u obavezi da poštuju zakonsku regulativu, niti prava građana Srbije.

Transparentne cene

Seracell nikada ne naplaćuje usluge unapred, već tek kada analiza potvrdi da su uzorci kvalitetni i mogu da se čuvaju. Nema skrivenih troškova. Ako iz nekog razloga matične ćelije ne mogu da se sačuvaju, naši klijenti nemaju nikakve troškove. Jer, su nam roditelji na prvom mestu.