Vesti

0

Vučić razgovarao s načelnikom opštine Srebrenica

Autor: JU

Izvor: Beta

Vučić razgovarao s načelnikom opštine Srebrenica

Izvor: Foto: Beta / Dragan Gojić

Grujičić je pozvao Vučića da poseti Srebrenicu i uveri se o napretku radova na projektima koje je finansirala Srbija, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Vučić i Grujičić razgovarali su i o nastavku podrške Srbije Podrinjskom kraju Republike Srpske i BiH.

 

Vučić i Abdildajev: Nema otvorenih pitanja između Srbije i Kirgizije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je danas u Beogradu ministru spoljnih poslova Kirgizije Erlanu Abdildajevu na čvrstoj i doslednoj podršci njegove zemlje teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i razumevanju za nezavisnu politiku koju Beograd vodi u cilju očuvanja državnih interesa.

Vučić je šefu diplomatije Kirgizije uručio pismo za predsednika Soronbaja Žanbekova sa čestitkama za izbor na tu dužnost i pozivom da poseti Srbiju, saopšteno je iz Vučićevog kabineta.

Ministar Abdildajev je rekao da dve zemlje vezuje duh nezavisnosti i suverenosti, kao i da Kirzigija ne odustaje od čvrste i dosledne podrške Srbiji u odbrani principa međunarodnog prava.

Dvojica sagovornika su se saglasili da između Srbije i Kirgizije nema otvorenih pitanja i da postoji interesovanje za dalje unapređivanje odnosa.

Vučič i Abdildajev razgovarali su o unapređenju saradnje u oblasti poljoprivrede, prehrambene industrije, energetike, a izražena je i želja za saradnjom u oblasti kulture i sporta.

 

Vučić u Rusiji od 18. do 20. decembra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće od 18. do 20. decembra u poseti Rusiji tokom koje će s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom razgovarati o jačanju političke, ekonomske i vojno-tehničke saradnje i odnosima u regionu, saopšteno je danas posle susreta Vučić i ruskog ambasadora Aleksdandra Čepurina u Beogradu.

Čepurin je rekao da je poseta predsednika Vučića od najvećeg značaja za odnose Srbije i Rusije i da će doprineti daljem jačanju svestrane saradnje dve zemlje, saopšteno je iz Kancelarije za saradnju s medijima predsednika Srbije.

Vučić je rekao da će sastanak s predsednikom Putinom biti važan za razgovore o konkretnim predlozima za unapređenje političkog dijaloga, kao i ekonomske, vojno-tehničke i svake druge saradnje Srbije i Rusije, dodaje se u saopštenju.

Očekuje se da će dvojica predsednika razgovarati i o drugim temama - od odnosa u regionu do političke i ekonomske situacije u svetu, a Vučić će razgovarati i s brojnim ruskim zvaničnicima i privrednicima.

U saopštenju se dodaje i da je Čepurin Vučiću uručio pismo predsednice Saveta Federacije Valentine Matvijenko, koja je nedavno boravila u Beogradu, i u kom je pored drugog navela da je "konstruktivna i otvorena razmena mišljenja po pitanjima od uzajamnog interesa potvrdila da širenje rusko-srpskih veza u svim oblastima odgovara nacionalnim interesima dve zemlje".

"Naš sastanak je još jednom pokazao obostrano interesovanje za razvoj višesmerne i uzajamno korisne saradnje Rusije i Srbije, zasnovane na principima bratskog prijateljstva, poštovanja i uzimanja u obzir interesa obe strane i pružio priliku da zacrtamo dalje korake radi intenziviranja bilateralnih veza, uključujući i one na međunarodnoj sceni", navela je Valentina Matvijenko u pismu Vučiću.
 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR