Subota, 02.12.2017.

21:29

Njujork: Trampa dočekale barikade i "idi u zatvor"

Predsednik SAD Donald Tramp doputovao je u Njujork gde su ga uz povike "Tramp u zatvor" dočekali demonstranti koji se protive tek usvojenoj poreskoj reformi.

Izvor: Tanjug

Njujork: Trampa dočekale barikade i
Foto: Tanjug, AP

Predsednikova kolona morala je zbog protesta nekoliko stotina demonstranata koji su stajali ispred barikada duž 42. ulice, da skrene u sporednu ulicu.

Oni su uzvikivali "Donald Tramp ide u zatvor" i nosili transparente "Porez za bogate, ne za radne ljude" i "Njujork mrzi Trampa", prenosi AP.

Predlogom poreske reforme, koji je uvojio Senat, trajno se smanjuju porezi na dobit korporacija sa 35 na 20 odsto i privremeno smanjuju porezi na zarade.

Uvode se pojedine poreske olakšice, dok se druge ukidaju, a američki nacionalni dug, koji trenutno iznosi 20.000 milijardi dolara, povećava se.

Tramp u Njujorku danas prisustvuje nizu političkih donatorskih skupova gde će, kako se očekuje, prikupiti šest miliona dolara namenjenih zajedničkom donatorskom komitetu koji su osnovali Trampova kampanja i Republikanski nacionalni komitet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: