Safin: Đoković se neće vratiti u vrhunsku formu

Bivši ruski teniser Marat Safin nije optimista kada je reč o povratku srpskog tenisera Novaka Đokovića na svoj najbolji nivo.

Izvor: MLJ

Ponedeljak, 27.11.2017.

17:00

Safin: Đoković se neće vratiti u vrhunsku formu
Getty images

Safin smatra da će i naredne godine Rafael Nadal i Rodžer Federer nastaviti da dominiraju svetskim tenisom kao što su to učinili ove godine.

U međuvremenu će pristići i novi momci, pa će i oni koji imaju više od 30 godina početi da im prepuštaju primat.

"Sledeće sezone će Federer i Nadal ostati na vrhu, a ne verujem da će se Novak Đoković vratiti u vrhunsku formu, za njega će to biti teška situacija. Mari će imati uspone i padove, ali ako se Federer i Nadal ne povrede on neće moći da uradi ništa", rekao je Safin za Lajv Tenis.

Za Safina je Nadal impresivniji od Federera jer je, kako kaže, Rafa veliki radnik i "rvač". Tenis se ubrzao i igra se snažnije, bez mnogo vremena za razmišljanje. Od perioda kada se Safin penzionisao, malo se toga na ATP listi menjalo, zbog čega smo doskora redovno pričali i čitali o "velikoj četvorci".

"Federer i Nadal su tu dugo vremena. Ako pogledamo Top 10 listu, ništa se nije promenilo od kada sam se ja povukao 2009. godine. Ali to će se promeniti. Ovi od 30 i više će prepustiti svoje mesto mlađima koji su brži i napredovaće vremenom. Aleksandar Zverev ima mnogo potencijala, ali je još uvek mlad. Za godinu ili dve će biti potpuno drugi igrač. I kada vidite sebe kao juniora više niste junior, a on mora da nastavi da veruje u sebe i trenira naporno", kaže Safin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

175 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: