NENAD ZIMONJIĆ: Srbija će još dugo biti sila u tenisu
Foto: Marina Lopičić

Uživao na Sajmu sporta

NENAD ZIMONJIĆ: Srbija će još dugo biti sila u tenisu

Tenis -

Uživam gledajući neke nove klince, buduće asove. Svi mi iz reprezentacije naučili smo da igramo tenis počevši na mini-tenis terenima, kaže trofejni srpski teniser.

Selektor, donedavno i igrač u Dejvis kup reprezentacije Srbije, Nenad Zimonjić odlučio je da se oprosti od nacionalnog tima. Sreli smo se na Sajmu sporta, porazgovarali o ovoj manifestaciji, kao i o planovima koje postavlja pred sebe u nastavku selektorske karijere.

- Prelepo je čuti i podsetiti se svih velikih rezultata koje su naši sportisti ostvarili ove godine. Sjajna je stvar organizovati ovako nešto da deca mogu da se upoznaju s različitim sportovima, da možda upoznaju neke svoje idole i da im to bude podstrek za dalje bavljenje sportom, odnosno da možda zavole nešto čime će se baviti čitav život.

foto: PrintScreen

Da li, kao selektor, na sajmu samo uživaš ili i snimaš neke buduće velike tenisere?

- Uvek se gleda, to je profesionalna deformacija (smeh). Šalim se, tu su naši teniseri, neki juniori, neki koji su krenuli u profesionalne vode. Tu smo da pokažemo deci kako sve izgleda u ovim okolnostima na malim terenima. Svi mi smo naučili da igramo tenis igrajući mini-tenis, koji je bio veoma zastupljen.

U toku je finale Dejvis kupa, koje je Srbiji zamalo pobeglo. Imaš li viziju o povratku Srbije na tron?

- Meni je želja bila da se ove godine oprostim osvajanjem „salatare“ ali, nažalost, nismo bili u najjačem sastavu u polufinalu. Novak i Janko su bili povređeni, Viktor se vraćao u formu posle problema s leđima. Ostaje žal za tim, ali opet, ako pogledam celu karijeru od 1995, kada sam prvi put nastupio, ne mogu da budem nezadovoljan. Osvojili smo Dejvis kup, osvojili dva puta Diseldorf, na kom učestvuje najboljih osam reprezentacija. Nadam se da ćemo nastaviti s dobrim rezultatima.

Pred Srbijom je meč prvog kola Dejvis kupa i veliki rival Amerika...

- Očekuje nas izuzetno težak meč. Mislim da smo dobili najtežeg protivnika. Ameriku smo pobeđivali dva puta dosad, jednom kod nas, jednom u Americi. Igraće se u Nišu, odmah po završetku Australijen opena, na šljaci, i sigurno će biti težak i zanimljiv meč. Treba videti kako će se Novak vratiti i u kakvoj će formi biti ostali igrači. Nadam se da ćemo biti u najjačem sastavu.

Gojko Filipović - Foto: Marina Lopičić; PrintScreen; Reuters

Realnost

USPEH JE SKLONITI DECU OD KOMPJUTERA

Kako vidiš budućnost sporta u Srbiji?

- Sport je nešto što krasi našu zemlju, kao nešto najbolje što smo proizveli. Treba sve podržati i lepo je ako uspemo da deca, koja su danas više okrenuta igricama i kompjuterima, nastave da se bave sportom - poručio je Zimonjić, kome se na terenu, u razmeni udaraca, pridružio i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

foto: Reuters

Lepo Đokoviću tokom oporavka podrška od Federera

OD NOVAKA OČEKUJEM VELIČANSTVEN POVRATAK

Novak Đoković tokom vikenda je posetio Klinički centar Beograda, gde mu je urađena magnetna rezonanca. Dok čeka rezultate zdravstvenog pregleda, Nole se uveliko priprema za novu sezonu, a u jeku toga stigla mu je i podrška od ljutog rivala Rodžera Federera.

- Kada se vraćate na teren, to je uvek izazov za vaše telo. To je i izazov za celokupni vaš tim jer morate da budete izuzetno strpljivi i pozitivni. Očekujem od onih momaka koji su bili u vrhu, Novaka, Endija i Stena, samo najbolje i veličanstven povratak - rekao je Švajcarac, koji je u 36 godini ove sezone osvojio čak sedam titula.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Tužna priča Zvezde i Partizana. Nema penala - nema pobede

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track