Najnovije vesti
Vesti Društvo
Vulin posetio Centar za obuku Kopnene vojske u Požarevcu

Vulin posetio Centar za obuku Kopnene vojske u Požarevcu

Ministar odbrane Aleksandar Vulin posetio je danas Centar za obuku Kopnene vojske u kasarni "General Pavle Jurišić Šturm" u Požarevcu i tom prilikom rekao da Vojska Srbije nabavlja najsavremenije sisteme naoružanja ali i da vodi računa da vojnici budu obučeni na najvišem nivou.

Vulin u bazi jug1 Foto: Ministarstvo odbrane / Promo
Vulin u bazi jug1
Aleksandar Vulin
Foto: Ministarstvo odbrane / Promo
Aleksandar Vulin

Vulin je nakon obilaska požarevačkog Centra za obuku istakao da će se u narednoj godini poseban akcenat staviti na poboljšanje obuke, te na poboljšanju fizičke spremnosti svakog vojnika.

- Svaki naš pripadnik zaslužuje maksimalnu pažnju, zaslužuje priliku da bude obučen po najvišim svetskim standardima, baš kao što je sada i opremljen po najvišim svetskim standardima - rekao je Vulin.

Ministarstvo odbrane, kaže on, učiniće sve da sa Vladom obezbedi i da Vojska i svaki njen pripadnik bude i u materijalnom smislu zbrinut.

- Trudićemo se da učinimo materijalni položaj svakog od vas, svakog pripadnika Vojske Srbije da bude bolji, da se dobije veća plata i brže stan, da se omogući da vaše dete pre dođe do vrtića, da se omogući da vojno školstvo bude šire i dostupnije svima - poručio je Vulin obraćajući se vojnicima.

Načelnik Generalštaba Ljubiša Diković rekao je tom prilikom da pripadnici Vojske veliku pažnju poklanjaju razvoju i održavanju borbene sposobnosti i naveo da će naredna godina biti, kako je rekao, godina boljeg stanja, posebno po pitanju statusa i standarda pripadnika Vojske.