23. novembar  2017. 20.39  →  23.16 | Izvor: RTV (Boris Šuman)

Javna rasprava o programima RTV-a u Subotici

SUBOTICA -

Subotica kao drugi najveći grad u Vojvodini zaslužuje veće prisustvo Radio-televizije Vojvodine u njoj – poručeno je na javnoj raspravi posvećenoj programima naše medijske kuće u ovom gradu. U organizaciji Programskog saveta RTV-a, zainteresovanima su se obratili urednici kako radijskih, tako i televizijskih programa, a građani su mogli da postavljaju pitanja i daju sugestije vezane za kvalitet našeg programa.

video icon

Informativni program prvog programa Televizije Vojvodine auditorijumu plasira u proseku šest i po sati programa dnevno. U uslovima koji su daleko od idealnih. Što je više u odnosu na drugi javni servis u Srbiji koji je po brojnim pokazateljima veći od RTV-a.

"Kontakti sa našim gledaocima u svakom slučaju nam mogu pomoći jer tu dolazi do fid-beka gde vidimo šta to radimo dobro, šta bismo mogli bolje, šta eventualno nije u redu i zato smatram da su javne rasprave ovog tipa veoma značajne. I za nas, a nadam se i za publiku", ističe zamenica Glavnog i odgovornog urednika informativnog programa RTV Željka Petrović.

S novom programskom šemom, manjinski programi koji se tiču i Subotice dobili su više prostora na drugom programu RTV-a. Paleta na bunjevačkom umesto svake druge emituje se svake nedelje, dok su "Naši dani" na mađarskom dopunjeni uključenjima uživo iz subotičkog dopisništva.

"Dobro je čuti iz prve ruke šta gledaoci misle o programu zato što to može dati dobre savete sa jedne strane, a sa druge strane može dati dobru podršku našim postojećim i uverenjima i nastojanjima u vezi sa poboljšanjem programa", smatra glavni i odgovorni urednik Drugog programa RTV Atila Marton.

Dopisništvo RTV-a u Subotici je najveće u Vojvodini, a proizvodi sadržaje na srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku, kao i na bunjevačkom govoru.

Tagovi