');
Najnovije vesti
Blic IT

Novi Samsung Galaxy već u januaru

Novi Samsung flegšip modeli biće predstavljeni već u januaru i to na CES-u. Do sada su telefoni iz sa Samsungove S serije obično premijeru imaliu Barseloni, ali je gigant iz Koreje za Galaxy S9 i Galaxy S9+ napravio novi plan.

SAMSUNG Foto: samsung / Promo
SAMSUNG
Foto: samsung / Promo

Kako prenosi Biznis insajder, telefoni će u najvećoj meri, dizajnerski gledano, biti zasnovain na modelu S8 sa "beskrajnim" ekranom i zakrivljenim ivicama. Interno nova dva telefona nose oznake "Star 1" i "Star 2" i trebalo bi da imaju 5.8 inčni i 6.2 inčni Quad HD, AMOLED displej.

Pomeranje će biti značajno u pogledu procesora i pomeranje u pogledu očuvanja trajanja baterije. Otuda se veruje da će ga pokretati Qualcomov Snapdragon 845. To će biti ukombinovano sa 6GB RAM, što je takože značajno pojačanje u odnosu na 4GB koliko je bilo kod prethodnih modela.

Iako nema potvrde, očkeuje se da će telofon imati ugraženu memoriju od 64GB uz opciju proširenja sa microSD a ostaje i 3.5mm džek za slušalice.

Promena stiže i na kameru. Sada će dualna zadnja kamera biti vertikalno postavljena kako bi se pomerio i senzor zaotisak prsta.

Samsung je uz Galaxy S8 predstavio i DeX, sistem koji njihov telefoni bukvalno pretvara u desktop računar pa će i on dobiti određenja poboljšanja.