Capital.ba

Bračni par Obama zaradio više od pet miliona dolara

16.04.2010. / 13:48

VAŠINGTON, Bijela kuća danas je saopštila da su Barak Obama i njegova supruga Mišel tokom protekle godine ostvarili zaradu od 5,5 miliona dolara, od kojih je većina dobijena od prodaje knjige američkog predsjednika.

Bračni par Obama zaradio je prihod od 5,5 miliona dolara i platili su porez od skoro 1,8 miliona dolara. U iznos prihoda nije uključeno 1,4 milioan dolara koje je Obama dobio uz Nobelovu nagradu za mir pošto je on od komiteta zatražio da novac podijeli humanitarnim organizacijama.

Pored novca od Nobelove nagrade bračni par Obama donirao je oko 329 000 dolara u 40 različitih humanitarnih organizacija.

Podaci su objavljeni na posljednji dan u roku datom Amerikancima da popune svoje poreske obrasce i predaju ih Poreskoj upravi (IRS).

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Bračni par Obama zaradio više od pet miliona dolara

    1. 11.boki

      Neka poreska uprava objavi podatke koliko su poreza platili nasi politicari i rukovodioci javnih preduzeca ili njihova primanja nepodlijezu oporezivanju.

    2. brkoug

      Kako je Obama na 5,5 miliona platio 1,8 miliona poreza. To je pravo progresivna stopa. Da je u nas takva stopa,na 10 miliona bilo bi preko 5 miliona.To je više nego Vidović i Radištić zajedno što su zakinuli.Amerika je za nas nula, ne štiti ni svoga predsjednika.

    3. Perspektiva

      E, lako je Miletu kad je on pobijedio recesiju.

    4. lemi

      mile zavrne 10 miliona na janjetini e moj obama