Vesti

1

Skot: Presudom Mladiću zadovoljena pravda

Autor: JU

Izvor: Beta

Skot: Presudom Mladiću zadovoljena pravda

Izvor: Foto: Ivan Šepić

"Pravda i nadam se malo spokoja. Sve žrtve zaslužuju pravdu. Vreme je da se svi iznova posvete pomirenju i okrenu budućnosti", naveo je Skot na Tviteru.

Prvostepeno veće Haškog tribunala osudilo je danas Mladića na doživotnu kaznu zatvora za genocid u Srebrenici, zločine protiv čovečnosti i kršenja zakona i običaja rata. Proglašen je krivim po svim tačkama optužnice izuzev prve koja se odnosi na genocid u šest opština u BiH.

 

SAD pozvale balkanske zemlje da izgrade bolju budućnost

Američke vlasti pozvale su danas "balkanske zemlje i narod" da zajednički rade na izgradi bolje budućnosti, reagujući na presudu bivšem komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću koji je prvostepeno kažnjen na doživotni zatvor.

Vašington "podržava važan rad Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju i poštuje njegove odluke", izjavio je Frans presu neimenovani portparol američkog Ministarstva inostranihh poslova.

"Nastavićemo da odajemo poštu žrtvama užasnih zločina počinjenih na tlu bivše Jugoslacije", dodao je portparol koji je pozvao na izbegavanje "svake retorike koja razdvaja".

Prvostepeno veće Haškog tribunala osudilo je danas nekadašnjeg komandanta Glavnog štaba Vojske RS generala Ratka Mladića na doživotnu kaznu zatvora za genocid u Srebrenici i druge zločine počinjene tokom rata u BiH.

 

Francuska pozdravila rad Haškog trubunala u gradnji pomirenja na Balkanu

Francuska je danas pozdravila rad Haškog tribunala u borbi protiv nekažnjivosti zločina posle presude bivšem komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću koji je dobio doživotni zatvor.

Francuska pozdravlja "hrabrost žrtava i svedoka koji su pristali da govore pred međunarodnim krivičnim sudom" i "odaje priznanje tom sudu i njegovoj suštinskoj akciji za postizanje pomirenja među zemljama regiona", navodi se u saopštenju Ministarstva inostranih poslova objavljenom na sajtu.

"Neophodno je da svi odgovorni za ratne zločine počinjene na Zapadnom Balkanu budu izvedeni pred lice pravde. Mi smo posvećeni borbi protiv nekažnjivosti zločina kao i nezavisnom i nepristrasnom pravosuđu širom sveta", dodaje se u saopštenju i navodi da sve zemlje treba u potpunosti da sarađuju s međunarodnim krivičnim sudovima.

Prvostepeno veće Haškog tribunala osudilo je danas nekadašnjeg komandanta Glavnog štaba Vojske RS generala Ratka Mladića na doživotnu kaznu zatvora za genocid u Srebrenici i druge zločine počinjene tokom rata u BiH.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Srbin

Pa nista neobicno za Skota. "Sve zrtve zasluzuju pravdu". Zaboravio si Skote da je bilo zrtava i na Srpskoj strani, za koje NIKO nije osudjen.