POTRESNA ISPOVEST MLADIĆA POSLE STRAVIČNOG UDESA: Izgubio sam dva druga! Više mi se ne živi
Foto: Privatna Arhiva

Tuga

POTRESNA ISPOVEST MLADIĆA POSLE STRAVIČNOG UDESA: Izgubio sam dva druga! Više mi se ne živi

Crna Hronika -

Brzina „Tojota jaris“ u kojoj su bila četvorica prijatelja iz Smederevske Palanke izletela i zakucala se u banderu. Braća koja su sedela napred preživela, dvojica momaka na zadnjem sedištu poginula na licu mesta

Miloš Šiljak (16) i Pavle Orlović (16) poginuli su, dok su Miljan Đukić (21) i njegov brat F. Đ. (16) povređeni u stravičnom udesu koji se juče rano ujutro dogodio u Ulici kralja Petra u Smederevskoj Palanci.

Nesreća se dogodila kad je „tojota jaris“, kojom je upravljao Miljan Đukić, izletela s puta i zakucala se u banderu, a potom prevrnula na krov. Stradali mladići su sedeli na zadnjem sedištu vozila, dok je povređeni brat vozača F. Đ. bio na mestu suvozača. Prema prvim informacijama, nesreća se dogodila zbog velike brzine, a više detalja biće poznato nakon istrage.

foto: Zorana Jevtić

Brzina i alkohol

- Bili smo na rođendanu kod druga i moj stariji brat je trebalo da nas vrati kući. Ne znam šta se dogodilo i kako smo izleteli s puta. I dalje sam u šoku. Izgubio sam dva druga, više mi se ne živi - rekao je kratko juče preživeli putnik iz „tojote“ F. Đ.

Vidno uznemiren i potresen, on je juče pušten iz bolnice, gde su mu konstatovane lakše povrede. Kako saznajemo, policija tokom jučerašnjeg dana nije uspela da obavi razgovor s njegovim bratom, vozačem Miljanom Đukićem, koji je zadržan na bolničkom lečenju.

- Mladići su bili na proslavi rođendana, odakle je Đukić trebalo da ih doveze do kuće stradalog Šiljaka kako bi kod njega prespavali. Po dolasku su ipak odlučili da se vrate u grad i potraže neki drugi provod. Kad su stigli, u gradu je već sve bilo zatvoreno, pa su krenuli nazad. Tada se dogodila nesreća. Prvi rezultati istrage pokazuju da je uzrok nesreće bila neprilagođena brzina, ali i alkohol - kazao je za Kurir izvor iz istrage.

foto: Privatna Arhiva

Živeo s bratom

Smederevska Palanka juče je bila zavijena u crno zbog pogibije dvojice tinejdžera, a na ulici gotovo da nije bilo nasmejanog meštanina. Tinejdžeri iz čitavog grada juče su u grupama dolazili pred kuće nastradalih drugova kako bi njihovim porodicama izjavili saučešće.

- Molim vas nemojte. Izgubio sam sina, imajte razumevanja - bilo je jedino što je otac stradalog Orlovića, učenika Tehničke škole, juče uspeo da kaže novinarima, dok je pred porodičnom kućom primao saučešće.

foto: Privatna Arhiva

U naselju Ciglana, gde je živeo pokojni Šiljak, reporteri Kurira juče nisu zatekli nikog.

- Velika tragedija. Miloš je bio gimnazijalac i živeo je sa starijim bratom, koji mu je bio i staratelj. Otac im je preminuo pre nekoliko godina, a majka živi i radi u Švajcarskoj - ispričala je jedna komšinica Šiljaka.

Ivan Milićević - Foto: Zorana Jevtić; Privatna arhiva

Stravičan prizor

IZVLAČILI IH VATROGASCI

Očevici nesreće kažu da je prizor bio stravičan.

- Probudio me je snažan prasak. Pogledao sam kroz prozor i video smrskan auto i decu kako zapomažu. Sve komšije su izjurile na ulicu, a pored lekara intervenisali su i vatrogasci, koji su sekli olupinu kako bi izvukli dečake. Dvojica na zadnjem sedištu nisu davala znake života - ispričao je jedan očevidac.

Opasna krivina

TREĆA NESREĆA ZA GODINU DANA

Meštani Smederevske Palanke juče nisu skrivali ogorčenost zbog pogibije tinejdžera, a kako kažu, na istom mestu su se u poslednjih godinu dana dogodile tri nesreće.

- Krajnje je vreme da se neko od nadležnih zapita i reši ovu krivinu i kontranagib zbog kog dolazi do nesreća. Policija bi trebalo da stoji i kontroliše vozače, koji posebno noću znaju da prekorače brzinu i obavezno gube kontrolu za volanom u toj krivini - ispričao je jedan očevidac.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Odlazak diktatora! Mugabe smenjen sa čela stranke, vojska i ulica pojačavaju pritisak!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track