19. novembar  2017. 13.51  →  18.11 | Izvor: RTV (Milana Kadrić)

Besplatni preventivni pregledi u Novom Sadu

NOVI SAD -

Akcija besplatnih preventivnih pregleda Ministarstva zdravlja republike Srbije u cilju rane dijagnostike bolesti, ali i širenja kulture prevencije nastavila se i ove nedelje u Domovima zdravlja i Kliničkom centru Vojvodine.

video icon

Da je akcija besplatnih preventivnih pregleda pokrenula naše sugrađane najbolje govore gužve u čekaonicama doma zdravlja na Limanu četiri i na Radiologiji kliničkog centra Vojvodine.

pregled lekar oftamolog jpg

U okviru ove akcije vršili su se ultrazvučni pregledi abdomena, mamografski pregledi dojki kod žena, merenje šećera u krvi, kao i određivanje hormona štitne žlezde kod osoba koje nemaju poznatu bolest štitne žlezde. Aparat koji poseduje klinički centar Vojvodine za endokrinološke analize u roku od sat vremena uradi i do 200 analiza, čime je pacijentima omogućeno dijagnostikovanje odmah za odmah.

Do kraja 2017. održaće se još jedan ciklus preventivnih pregleda u domovima zdravlja, kliničkim centrima i vojnim bolnicama. Kako se ova praksa pokazala kao izuzetno važna i dobra, ona će se nastaviti i tokom 2018. godine.

 

Tagovi
Srodne vesti