Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:08, 18. 11. 2017.

| Društvo

“Bukom protiv mraka” i u Nišu - skup o zahtevima novinara koji su upućeni premijerki

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
mediji
Nedelja, od 12 sati u Obrenovićevoj; logo

Akcija “Bukom protiv mraka” kojom će novinari okupljeni oko “Grupe za slobodu medija” obavestiti građane kojih 13 zahteva je upućeno premijerki Ani Brnabić i zašto su oni važni, biće pored Beograda, Novog Sada i Kragujevca, održana i u Nišu - u nedelju 19. novembra, u Obrenovićevoj ulici ispred Media centra, od 12 do 15 sati.

U akciji će, kako kažu organizatori, učestvovati novinari, aktivisti nevladinog sektora, ugledni predstavnici najrazličitijih profesija i poznate ličnosti, borci za slobodu govora.

Cilj akcije je da najširu javnost upoznamo sa 13 zahteva koje je Grupa za slobodu medija predala predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić na sastanku 14. novembra. Zahtevi Grupe sadrže konkretna rešenja neophodna da bi se stvorili osnovni preduslovi za slobodnu javnu reč i novinarstvo u javnom interesu - kažu organizatori.

Građani o ovim zahtevima do sada nisu mogli da budu valjano informisani, jer kako kažu iz “Grupe za slobodu medija”, postoji medijska blokada, a televizije bliske vlastima orkestrirano objavljuju dezinformacije, predstavljajući namere Grupe kao „neprijateljske” i „ropstvo za medije”.

Građani imaju pravo da znaju istinu i zato ćemo tokom akcije razgovarati sa njima i objašnjavati svaki od zahteva, njihov značaj i dobrobit za medijsku scenu, a samim tim i za ostvarivanje njihovih najširih interesa. Želimo da pridobijemo što veću podršku građana za aktivnu borbu za slobodu medija i slobodu izražavanja i upozorimo da su te slobode sve više ugrožene - kažu iz Grupe.

Pored razgovora sa građanima i deljenja flajera, tokom skupa će biti emitovan i radio program sa direktnim uključivanjem mnogobrojnih gostiju koji će govoriti o stanju medija u Srbiji.

Podsetimo, “Grupa za slobodu medija” okuplja više stotina medija, organizacija, novinarskih i medijskih udruženja, građanki i građana koji se zajedno bore za slobodne medije u Srbiji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: