Tinejdžeri sa slavlja otišli pravo u smrt (Foto)

Jelena Ilić

18. 11. 2017. u 10:39

U stravičnoj nesreći, u subotu u zoru u Smederevskoj Palanci, nastradali P. O. (16) i M. Š. (16). Teško povređen M.Đ. (22) imao probnu dozvolu. Lakše ozleđen F. Đ. (16), rođeni brat vozača

Тинејџери са славља отишли право у смрт (Фото)

Foto Nenad Živanović

ŠESNAESTOGODIŠNjACI P. O. i M. Š. iz Smederevske Palanke poginuli su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u subotu u zoru u ovom mestu. Tragediji je prethodio povratak sa rođendanskog slavlja. Vozač M. Đ. (22), koji je imao probnu vozačku dozvolu, teže je povređen, a suvozač, njegov rođeni brat, Đ. F. (16), inače drug nastradalih tinejdžera, zadobio je lakše povrede.

Nesreća se dogodila oko 3.20 u Ulici kralja Petra Prvog u centru grada kada se “tojota jaris”, beogradskih tablica, na izlazu iz blage leve krivine, zakucala u betonski stub bandere i prevrnula na krov.

- Vozilo je prešlo preko središnjeg dela koji odvaja dve trake i zadnjim desnim delom udarilo u stub za rasvetu. Dvojica maloletnika poginula su na mestu - kaže osnovni javni tužilac u Velikoj Plani Slavica Ivanović.

U palanačkoj bolnici su nam potvrdili da je stanje vozača M. Đ. stabilno, iako ima prelom ključne kosti i uganuće. Njegov mlađi brat F. Đ. ima nekoliko posekotina i uganuće, i nakon ukazane pomoći, nekoliko sati posle nesreće, otpušten je iz bolnice.

Kako je do nesreće došlo i šta je zaista prethodilo tragediji, utvrdiće istraga koja, praktično, nije ni počela.

- Nije izvršeno alkotestiranje vozača zbog povreda. Očevidaca udesa nema i niko nije još saslušan. Vozač M. Đ je u bolnici, a suvozač F. Đ. kao mlađi maloletnik nije mogao da bude saslušan bez prisustva roditelja - kategorična je tužiteljka Ivanović.

Palančani u neverici posmatraju stub u koji se zakucala “tojota”

Očekuje se da bi teško povređeni mladić mogao da bude saslušan danas, a u međuvremenu je naložena i obdukcija tela nastradalih tinejdžera.

Kako smo se uverili na mesta udesa, tragova kočenja gotovo da nema, a primetni su tragovi guma tek na nekih pet do šest metara od mesta udara u stub. Automobil je potpuno uništen, a tužiteljka je naložila tehnički pregled koji, do zaključenja ovog broja, nije urađen.

U Palanci je u subotu bilo teško naći sagovornika. U šoku su svi, čak i lekari, koji poznaju mladiće, pa nisu želeli da daju zvanične izjave novinarima.

Smrskano vozilo je posle udesa prevezeno na policijski parking

Kako smo nezvanično saznali, kobnog jutra M. Đ je došao po svog mlađeg brata i njegove drugove koji su bili na rođendanskoj žurki.

- U šoku smo, tužna je sudbina nastradalog M. Š. O njemu se brinuo stariji brat, jer im je otac preminuo od raka, a majka živi i radi u inostranstvu. Šalje im novac za izdržavanje - kaže naš izvor upućen u porodične prilike.

Drugi stradali mladić, O. P. živeo je sa majkom i dve godine starijim bratom. Roditelji su mu razvedeni.

- To je divna porodica. Majčin otac je poznati palanački preduzetnik. Tragedija je nemerljiva - kaže naš izvor.

KOBNA KRIVINA

MEŠTANI gotovo uglas govore da je ovaj deo gradskog bulevara veoma problematičan, “jer je krivina u kontranagibu”.

- Ovo nije prva nesreća na ovom mestu. Zbog kontranagiba, krivina vuče ulevo, što se i ovde, verovatno, dogodilo. Ako je brzina veća, a ovde ljudi voze veoma brzo, dolazi do kobnih posledica, nažalost - kaže jedan od meštana sa kojim smo razgovarali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

cnct56

18.11.2017. 10:51

Sta li to se desava sa nasim narodom, vise ih gine u saobracaju nego sto se radja!

Seljak Mile

19.11.2017. 14:50

Nemoguce da nasi izvanredni, neprikosnoveni, visokoobrazovani, strucni putari naprave krivinu sa kontra nagibom...