Svet

0

Na jugozapadu Pakistana ubijeno 20 migranata

Autor: SA

Izvor: Beta

Na jugozapadu Pakistana ubijeno 20 migranata

Izvor: Foto: freeimages.com

Pet tela je pronađeno danas u okrugu Keč, na granici s Iranom, rekao je portparol provincijske vlade Anvar ul Hak. Žrtve su, prema njegovim rečima, ubijene dva dana ranije.

U istoj oblasti je u sredu nađeno još 15 izrešetanih tela, rekao je jedan provincijski zvaničnik. Deluje da su oni naterani da napuste svoja vozila i ubijeni iz blizine.

Prema izjavama zvaničnika, 20 žrtava poreklom iz Pendžaba krenulo je u Iran, a njihova smrt je delo balučkih separatističkih grupa koje su aktivne u tom siromašnom regionu.

Pakistanska vojska je saopštila da je separatistički lider "umešan" u prva ubistva i sam ubijen u petak, oko 25 kilometara od mesta gde su tela migranata pronađena.

Taj čovek je, navodi se u saopštenju, organizovao zasede vojnim konvojima i ubio brojne civile.

Balučki separatisti često napadaju radnike iz Pendžaba, optužujući ih da eksploatišu njihovi provinciju, najsiromašniju u Pakistanu uprkos nafti i mineralima.

Balučistan je takođe jedna od glavnih ruta za migrante koji idu ka Evropi preko Irana, iako mnogi od njih stradaju zbog teških uslova putovanja ili metaka naoružanih grupa.

Ta provincija je i jedno od žarišta sektaškog nasilja.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR