Gradonačelnik Goran Rakić osudio ispisivanje grafita (Foto)

D.Z.

17. 11. 2017. u 15:31

Goran Rakić, gradonačelnik opštine severna Mitroivca osudio je ispisivanje grafita tkz. OVK na prostorijama Narodne kuhinje koja se nalazi u multietničkom naselju Bošnjačka mahala u severnom delu grada

Градоначелник Горан Ракић осудио исписивање графита (Фото)

Foto: Privatna arhiva

Kosovska Mitrovica (petak,17.novembar) - Goran Rakić, gradonačelnik opštine severna Mitroivca osudio je ispisivanje grafita tkz. OVK na prostorijama Narodne kuhinje koja se nalazi u multietničkom naselju Bošnjačka mahala u severnom delu grada.

Naime, kako se navodi u saopštenju za javnost graodnačelnika,ispisivanje grafita je vandalski čin “nekoga ko pokušava da podigne tenzije u ovom multietničkom naselju pred drugi krug lokalnih izbora u južnoj Mitrovici” i zahteva hitnu reakciju nadležih.

- Pozivam KPS, EULEKS i KFOR da najhitnije reaguju i pronađu počinioce ovog nedela, jer će time poslati poruku da je ovo nedopustivo ponašanje, ali i da odvrate sve one koji bi eventualno pokušali da izazovu nove incidente.

Ovom prilikom pozivam i političke predstavnike Albanaca u našoj opštini da osude ovakvo ponašanje i jasno se ograde od onih koji bi da izazivanjem incidenata naruše međuetnički mir koji smo teškom mukom izgradili u prethodnom periodu - ističe gradonačelnik severne Mitrovice Goran Rakić.

Inače, u ovom delu grada u četvrtak veče napadnut je Bojan Staletović kada je grupa nasilnika nasrnula na njega, zbog čega je juče reagovala Kancelarija za KiM ističući da se radi o etniči motivisanom napadu zbog čega zahtevaju od policije da počiniovce privedu pravdi i da stvore bezbedno okruženje u ovom naselju.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije