Renomirani francuski soprani Sandrin Pijo, Karen Vurk i Mirej Delenš predstaviće se beogradskoj publici u okviru ciklusa pod nazivom „Francuski anđeli“ u tri termina tokom 2010. godine sa brižljivo odabranim, unikatnim i retko izvođenim programima vokalne muzike poznog 19. i prve polovine 20. veka, od Debisija, Šosona i Ravela do Zeminskog, Pulenka i Šenberga. Tako će Sandrin Pijo, sa pijanistom Suzan Manof, nastupiti 20. aprila u 20 sati u Kolarčevoj zadužbini, sa delima Ernesta Šosona, Riharda Štrausa, Kloda Debisija, Aleksandra fon Cemlinskog, Šarla Kehlina i Arnolda Šenberga.

Ataše za kulturu Ambasade Francuske i zamenica direktora Francuskog kulturnog centra Sofi Barde istakla je da su resital i lid retke muzičke forme u Beogradu, a ideja je bila da se na beogradskoj muzičkoj sceni prikaže nešto novo. „U Francuskoj postoji duga tradicija da umetnici prave turneje po celom svetu. Odlučili smo se za generaciju 60-ih godina, odnosno za tri velike umetnice koje imaju različite kvalitete, a svaka je izuzetna“, izjavila je Sofi Barde.

Tokom prvog dela koncerta Sandrin Pijo predstaviće svoj poslednji CD koji nosi naziv „Evocation“ sa francuskom i nemačkom solo pesmom, zasnovan na tekstovima koji se odnose na ženu, isključivo u trećem licu, a doneo joj je ugledno priznanje „Editor Choise“ časopisa „Gramofon“, kao i nagradu operskog magazina „Diamant d’ opera“. Urednica Jugokoncerta Vesna Kabiljo istakla je da je Sandrin Pijo dobitnica i Ordena viteza za kulturu i literaturu Francuskog ministarstva kulture. Ulaznice za sve koncerte su besplatne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari