BG: Stiže 100 novih autobusa, u centar samo jedni

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je nabavku sto novih autobusa i, kako je rekao, nakon analiza, verovatno i četrdeset novih tramvaja.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 16.11.2017.

18:26

BG: Stiže 100 novih autobusa, u centar samo jedni
Foto: Grad Beograd

"Razmišlja se i o kupovini novih elektroautobusa, koji su se pokazali kao veoma dobri, sa tendencijom da se u budućnosti u centru grada koriste samo oni", rekao je Mali, a saopštila gradska uprava.

Mali je prethodno obišao tri saobraćajna čvora, u ulicama Mije Kovačevića i Ruzveltovoj, na Trgu Slavija i u Bulevaru oslobođenja, koji su jutros nakon višemesečne rekonstrukcije pušteni u saobraćaj.

Prvi radovi počeli su u maju, a potom su se nizali, sukcesivno i po fazama do avgusta, kada je počela i rekonstrukcija Trga Slavija. Potpuno je obnovljena vodovodna mreža i postavljena nova kontaktna mreža, a Beograd je dobio tri kilometra novog asfalta.

"Zahvaljujem Beograđanima na strpljenju, ali i radnicima koji su bili angažovani i po kiši i po velikim vrućinama", rekao je Mali.

On je izrazio zadovljstvo zato što je domaće preduzeće obavilo sve radove, navodi se u saopštenju. Mali je napomenuo da se na trotoarima obavljaju naknadni radovi, i da se na zahtev grada oni popločavaju što bi, kako je rekao, trebalo da bude završeno za najviše petnaestak dana.

"Naredne godine očekuje nas rekonstrukcija Kraljice Marije, Cara Dušana, Džordža Vašingtona, a potom i Kneza Miloša", naglasio je Mali.

Dodao je da će Slavija dobiti finalni izgled kada se bude počelo s realizacijom projekta metroa, jer je tu planirana metro-stanica.

Sada su obnovljeni asfaltni zastor, signalizacija i stubovi javne rasvete, pešački prelazi su pomereni radi bezbednosti, a pri kraju je i sređivanje platoa nedaleko odatle.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

5 h

Podeli: