Zeman: Dvostruki aršini EU loša praksa, primer Kosovo i Krim

Tanjug

16. 11. 2017. u 15:42

Češki predsednik Miloš Zeman izjavo je danas da su dvostruki aršini Evropske unije u pogledu pripajanja Krima Rusiji "loša praksa", a kao primer tih dvojakih standarda naveo je - Kosovo i Krim

Земан: Двоструки аршини ЕУ лоша пракса, пример Косово и Крим

Foto EPA

Češki predsednik Miloš Zeman izjavo je danas da su dvostruki aršini Evropske unije u pogledu pripajanja Krima Rusiji "loša praksa", a kao primer tih dvojakih standarda naveo je - Kosovo i Krim.

"S jedne strane, imate Kosovo, gde su Ujedinjene nacije bile garant, ali ta garancija nije bila obezbeđena, a sa druge strane - Krim, gde je održan referendum. To su dvostruki standardi i to je loše", rekao je on u intervjuu za Tas s, uoči posete Rusiji.

Zeman je i ranije više puta rekao da su UN garantovale autonomiju Kosova kao dela Jugoslavije, a da je onda međunarodna zajednica dozvolila bombardovanje Srbije, podseća ruska agencija.

Prema Zemanovim rečima, to što je on jedini evropski političar koji je to izjavio ne znači da i ostali nemaju slična mišljenja.

On je zaključio da drugi "nemaju dovoljno hrabrosti da to (svoje mišljenje) javno iskažu".

Češki predsednik će, kako je najavljeno, boraviti u zvaničnoj poseti Rusiji od 20. do 24. novembra, a razgovor sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom planiran je za 21. novembar, napominje Tas s.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

NIKOLA

16.11.2017. 16:04

Svaka cast Predsedniku Zeman na cestitosti i hrabrosti da ovako nesto izjavi. Potpuno je u pravu, nadam se da mnogi u EU tako misle ali nemaju hrabrosti da to javno i kazu.

zaliv.net

16.11.2017. 18:50

Jedan od retkih koji razmislja logicno dok vecina drugih u EU ne razmislja vec samo klima glavom kad SAD kazu nesto

Да ти кажем

17.11.2017. 02:27

Постоји разлика. Крим је увек био руски, а КиМ никад албански. Него, кад Земан мисли да испуни своје обећање од пре 2-3 године о преиспитивању одлуке о признању нелегалне државе?