Najnovije vesti
Slobodno vreme Vesti
Ako njima verujete, svet nestaje za TRI DANA!

Ako njima verujete, svet nestaje za TRI DANA!

Teoretičari zavere predvideli su da će 19. novembra biti kraj našeg sveta, jer će tada planeta X, ili Nibiru, udariti u Zemlju. Teorije o tome kako i kada će Nibiru pogoditi našu planetu kruže već dve decenije, ali to se do sada nije dogodilo.

nibiru Foto: Profimedia
nibiru
Foto: Profimedia

Dejvid Mid, autor knjige “Planeta X – dolazak 2017.”, predviđa da će Nibiru udariti u Zemlju uzrokujući katastrofalno uništenje, preneo je "Indija TV njuz". Veruje se da je mitološka planeta 10 puta veća od Zemlje.

Prošle godine je kao datum sudara određen 21 avgust, a potom 23. septembra. Sada se pojavio novi datum – 19. novembar.

Nibiru je mitološka planeta u Sunčevom sistemu za koju teoretičari zavere veruju da će udariti u Zemlju i izbrisati ljudsku rasu s njenog lica. Ovu teoriju su naučnici američke svemirske agencije NASA i drugi stručnjaci okarakterisali kao “internet prevaru”.

Astronom NASA-inog Istraživačkog centra Ejms dr Dejvid Morison izjavio je da nema takve planete.

-          Nema takve planete, nikad je nije ni bilo, niti će je ikada biti. Samo ove godine sudnji dan je dva puta promenjen – apokalipsa je prvo bila određena za 23. septembra, pa 21. oktobar, a sada je zakazana za 19. novembar.  Iskreno, ako je Nibiru stvarna, što sigurno nije, ovo zvuči kao masovna ludost – rekao je on.

Foto: Profimedia

Prošlog meseca NASA je saopštila da veruje da postoji deveta planeta u našem sistemu, koja bi mogla biti imati 10 puta veću masu od Zemlje i koja je možda 20 puta udaljenija od Sunca od Neptuna. NASA je istakla da je ova planeta ekstremno daleko i da će tamo i ostati.

“Sporna planeta Nibiru ne postoji, pa stoga neće ni biti sudara. Priča u Nibiru traje godinama i periodično se reciklira u nove apokaliptične fabule”, navela je NASA pre dva meseca, odbacujući teorije o skorom kraju sveta 23. septembra.

Oni koji veruju u postojanje Nibiru nisu, međutim, ubeđeni da do sudnjeg dana neće doći. Neki su čak zahtevali od NASA-e da iskoristi svetski nuklearni arsenal da uništi planetu X.