Sport

0

Košarkaši Zvezde izgubili od CSKA u Areni

Autor: JU

Izvor: Beta

Košarkaši Zvezde izgubili od CSKA u Areni

Izvor: Foto: Beta / Branislav Božić

Najefikasniji u ekipi Zvezde bio je Tejlor Ročesti sa 15 poena i pet asistencija, a 12 poena postigao je Džejms Feldin. Pero Antić dodao je devet poena i pet skokova, a Milko Bjelica osam poena i šest skokova.

CSKA su predvodili Nando De Kolo sa 16 poena, Kajl Hajns sa 13 poena i sedam skokova, Kori Higins sa 12 poena, kao i Serhio Rodriges sa 11 poena i devet asistencija.

Zvezda je čvrstom odbranom počela meč protiv CSKA u Beogradskoj areni. Moskovljani su ipak sredinom deonice predvođeni Andrejom Voroncevičem i De Kolom uspeli delimično da se odvoje, da bi u finišu deonice otišli na plus 12, 22:10.

Crveno-beli su sa konfuznom igrom u napadu nastavili i u drugoj četvrtini. Moskovljani su u nekim trenucima imali i 17 poena prednosti, da bi Zvezda sredinom deonice došla na 10 poena zaostatka, 25:35.

Ekipa Dimitrisa Itudisa do poluvremena je nakon nekoliko bespotrebnih faulova igrača Zvezde ponovo došla do vođstva od 17 poena, 27:44.

Serijom 9:0 na početku drugog poluvremena, CSKA je praktično rešio utakmicu, pošto je imao prednost od 26 poena.

U nastavku utakmice Zvezda nije uspela da pronađe napadački ritam, u trećoj četvrtini postigla je samo sedam poena, što je CSKA dodatno iskoristio da poveća prednost, a i na kraju ostvari ubedljiv trijumf.

Zvezda je pretrpela treći uzastopni poraz u Evroligi i sada ima skor od dve pobede i pet poraza, a CSKA ima šest pobeda i jedan poraz.

U osmom kolu u petak Zvezda će u Atini igrati protiv Olimpijkosa, a CSKA će dočekati Fenerbahče.

 

Alimpijević: Izvinjavam se što ste morali da gledate ovako lošu Zvezdu

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je da je CSKA iz Moskve večerašnjom agresivnom igrom u odbrani "ubila" samopouzdanje njegovoj ekipi i izvinio se navijačima što su morali da gledaju, kako je naveo, ovako lošu Zvezdu.

"Ubili su naše samopouzdanje ogromnom agresivnošču u prvom poluvremenu. Igrali smo onoliko koliko smo mogli, koliko su nam dopustili. Imali smo više problema u napadu nego u odbrani", rekao je Alimpijević novinarima posle utakmice.

Zvezda je večeras u Beogradskoj areni izgubila sa 59:85 od moskovskog CSKA u sedmom kolu Evrolige.

"Imali smo preterani respekt prema CSKA, koji oni apsolutno zaslužuju, jer su jedan od glavnih favorita za 'fajnal-for'. Mislim da je i to uticalo na naše samopouzdanje. Promašili smo 20 'trojki', 10 slobodnih bacanja i 23 šuta za dva. Imali smo 18 ofanzivnih skokova, ali ni posle njih nismo mogli da realizujemo napade. Kada promašite sve to stižete do zaključka da nije protivnik za sve kriv", kazao je Alimpijević.

On je dodao da ekipa mora da izađe iz "loše serije" onako kako je to uradila već nekoliko puta ove sezone.

Alimpijević je zahvalio navijačima što su "prepoznali težak momenat i što su pružili podršku".

"Šut nam nije radio danas. Zahvalan sam im na podršci i imam potrebu da se izvinim što su morali da gledaju ovako lošu Zvezdu", rekao je Alimpijević.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR