Najnovije vesti
Vesti Svet
Zahaorva: Neodgovorni pokušaji da se Moskva predstavi kao glavna pretnja

Zahaorva: Neodgovorni pokušaji da se Moskva predstavi kao glavna pretnja

Pokušaji premijera Velike Britanije Tereze Mej da predstavi Rusiju kao glavnu pretnju globalnoj zajednici neodgovorni su i neosnovani, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

marija zaharova Foto: Wikipedia / Wikipedia
marija zaharova
Marija Zaharova
Foto: Wikipedia / Wikipedia
Marija Zaharova

Ona je rekla da su u Ministarstvu pratili izjave Mejove i dodala da britanski premijer pokušava da čitavu globalnu zajednicu zastraši Rusijom, kao glavnom pretnjom.

"Takve tvrdnje nisu nove, ali je zajedničko to što su sve optužbe protiv Rusije bile neodgovorne i neosnovane", rekla je Zaharova.

Ona je dodala da su izjave Mejove kako "želi da zaštiti svetski poredak naročito cinične, jer dolaze od britanskog premijera", prenosi TASS.

"Dovoljno je prisetiti se agresivnih postupaka Velike Britanije u Iraku i Libiji koji su doveli do jačanja međunarodnog zakona, ali su doveli i do brojnih žrtava i patnje miliona ljudi, kao i remećenja stabilnosti čitavih regiona", napomenula je Zaharova.

Portparol ruskog Ministarstva ocenila je izjave Mejove kao skretanje pažnje sa komplikovane situacije vezane za proces "Bregzita", kao i sa unutrašnjih problema u Velikoj Britaniji.