EL - Real 'zaleđen' u Vitoriji

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 14.11.2017.
22:45
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Real Madrida pretrpeli su treći uzastopni poraz u Evroligi, s tim što je večerašnji u Vitoriji bio posebno bolan.

Epa/Sedat Suna
Epa/Sedat Suna

Povezane vesti

Sjajno otvaranje sezone i četiri uzastopna trijumfa u Evroligi brzo su zaboravljeni u Madridu, pošto je sada više nego evidentno da se Real Madrid nalazi u rezultatskoj krizi.

Povrede su desetkovale "Kraljevski klub" koji u takvoj situaciji nije uspeo da izbegne rezultatsku katastrofu na gostovanju Baskoniji.

Klub iz Vitorije slavio je rezultatom 105:75 (36:17, 28:27, 24:19, 17:12) i tako stigao do druge pobede u Evroligi, dok je Real Madrid vezao treći uzastopni poraz.

Ekipa Pedra Martineza imala je svoje veče, pa su tako svi igrači koji su se našli na terenu uspeli da se upišu u strelce, a petorica su uspela da ostvare dvocifren poenterski učinak.

Najefikasniji u redovima Baskonije bio je Rodrig Buboa sa 15 poena, pratili su ga Marselonjo Uertas (13 pts, 6 as) i Džejson Grejndžer (12 pts, 5 as).

Luka Dončić je bio jedini raspoloženi igrač u poraženom sastavu. Slovenac je postigao 18 poena (2 sk, 4 as). Pored njega dvocifren je bio još samo novajlija Valter Tavares (10 pts, 7 sk) koji je se priključio ekipi posle povreda Ognjena Kuzmića i Gustava Ajona.

Baskona se posle druge pobede u sezoni pomerila sa poslednjeg mesta i ostavila Armani na dnu. Madriđani su pali na šesto mesto sa skorom 3-4.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke