Kontroverzni film o Oskaru Pistorijusu razbesneo porodicu Stinkamp

Ovonedeljna premijera filma "Oscar Pistorius - The Blade Runner Killer" na američkoj televiziji izazvala je veoma burne reakcije porodica upletenih u incident na kojem je zasnovana radnja filma.

Kultura

Izvor: Independent

Nedelja, 12.11.2017.

19:20

Kontroverzni film o Oskaru Pistorijusu razbesneo porodicu Stinkamp
Foto: YouTube screenshot

Radnja filma, u kojem glavne uloge tumače Andreas Damas i Toni Gard, zasnovana je na tragičnom događaju iz 2013. godine, kada je paraolimpijski šampion Oskar Pistorijus usmrtio svoju tadašnju devojku Rivu Stinkamp.

Sportista je tada izjavio je da je pucao u Rivu misleći da je provalnik ušao u kuću.

Pistorijus je u septembru 2014. osuđen za ubistvo iz nehata, a trenutno se nalazi na služenju kazne u kućnom pritvoru u trajanju od šest godina.
Oskar Pistorijus na suðenju / Foto: Gettyimages
Porodice Pistorijusa i Stinkampove navode da su "užasnute" filmom, koji iznosi brojne "neistine i pun je nepravilnosti", i ističu da planiraju da pokrenu tužbu.

"Užasno su uznemireni činjenicom da je priča ispričana iz ugla ubijene Rive i njene majke", izjavio je predstavnik porodice Stinkamp.

"Džun Stinkamp niko nije pitao za učešće u projektu, niti zatražio od nje komentar. Ona uopšte nije sarađivala sa producentima. Ako iko bude stekao utisak da je reč o njenoj perspektivi, ili da porodica Stinkamp podržava ovaj film, to će biti sasvim pogrešno", dodao je.
Riva Stinkamp / Foto: Gettyimages
Brat Oskara Pistorijusa navodi da film predstavlja veliko nepoštovanje prema obema porodicama, naročito prema Rivi i Oskaru.

"Taj 'film' ne predstavlja pravi odraz onoga što se desilo na dan tragedije, niti toga šta se dešavalo na suđenju", rekao je.

Tužioci se trenutno bore za povećanje Pistorijusove kazne na najmanje 15 godina zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: