Region

0

Potpisan Memorandum o saradnji Beograda i Sarajeva

Autor: JU

Izvor: Beta

Potpisan Memorandum o saradnji Beograda i Sarajeva

Izvor: Foto: pixabay

Navodeći da spoljno-trgovinska razmena Srbije i Bosne i Hercegovine iznosi oko 1,5 milijardi evra, Mali je ocenio da Beograd i Sarajevo treba da budu pokretači daljeg razvoja i odnosa dve zemlje ali i faktori mira i stabilnosti u regionu.

"Danas smo potpisali Memorandum o saradnji Beograda i Sarajeva, kao i sporazume koji obuhvataju oblast kulture, saradnju filharmonija, pozorišta, turističkih organizacija Beograda i Sarajeva, ali i saradnju između IT parkova jer želimo da zajedno kreiramo novu budućnost", rekao je Mali.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka izrazio je nadu da će potpisani Memorandum o saradnji biti temelj za izgradnju kvalitetnih odnosa u budućnosti.

"Danas smo definisali pravce u kojima ćemo razvijati odnose i konkretne projekte sa naglaskom na oblasti u kojima vidimo značajan ekonomski potencijal, ali i šansu za zbližavanje dva grada i naših građana", rekao je Skaka.

Sporazume o saradnji potpisali su i prstavnici beogradske i sarajevske filharmonije, beogradskog i sarajevskog Narodnog pozorišta, turističkih organizacija Beograda i kantona Sarajevo, Naučno-tehnološkog parka Beograd i Networks Int d.o.o. iz Sarajeva.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR