Sport

0

Pobeda fudbalera Srbije protiv Kine u Guangdžouu

Autor: MIM

Izvor: Beta

Pobeda fudbalera Srbije protiv Kine u Guangdžouu

Strelci su bili Adem Ljajić u 20. i Aleksandar Mitrović u 69. minutu.

Dva igrača debitovala su za srpski nacionalni tim. Prve utakmice za reprezentaciju Srbije igrali su Sergej Milinković-Savić i Miloš Veljković.

Reprezentacija Srbije će na turneji u Aziji igrati još jednu prijateljsku utakmicu, 14. novembra protiv Južne Koreje u Ulsanu.

 

Krstajić: Drago mi je zbog mladih igrača

Vršilac dužnosti selektora reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je danas da je srećan i zadovoljan pobedom nad Kinom i da mu je posebno drago zbog mladih fudbalera.

"Prvi utisak je da sam srećan i zadovoljan ovom pobedom. Želeo bih da čestitam igračima koji su posle dugog i napornog puta pružili dobru igru, mnogo istrčali. Pokušali smo da uradimo neke stvari i pored toga što je bilo malo vremena, ali zaista mogu da budem ponosan na igrače koji su ponovo pokazali da su zasluženo izborili plasman na Svetsko prvenstvo", rekao je Krstajić posle utakmice u Guangdžouu.

Srbija je u prijateljskoj utakmici pobedila Kinu sa 2:0, golovima Adema Ljajića i Aleksandra Mitrovića.

Debitanti na toj utakmici bili su Sergej Milinković-Savić i Miloš Veljković, a šansu je dobio i Andrija Živković.

"Drago mi je i zbog mladih igrača koji su dobili šansu. Dobiće šansu i moći će da pokažu kvalitet i u narednoj utakmici", istakao je Krstajić.

On je naveo da je utakmica pokazala da srpski tim ima "karakter i kvalitet".

"Pokazalo se da ova ekipa ima karakter i kvalitet, dobra su grupa za budućnost našeg fudbala. Iskusni i oni manje iskusni igrači mogu zajedno i kada se spoje onda to može delovati jako dobro. Moram da kažem da uslovi nisu bili ni malo laki, ali momci su sve prevazišli, dobro istrčali i ispunili sve zahteve kako bi pobedili ovu utakmicu. I mogu da budem ponosan na ono što su pokazali", kazao je Krstajić.

Reprezentacija Srbije će sledeću utakmicu igrati u utorak protiv Južne Koreje u Ulsanu.

 

Milinković-Savić: Sve je bilo kako sam zamišljao

Srpski fudbaler Sergej Milinković-Savić rekao je danas da je presrećan što je konačno debitovao za reprezentaciju.

"Sve je bilo kako sam zamišljao, presrećan sam što sam najzad debitovao. Konačno sam dočekao. Još smo i pobedili, ništa lepše", rekao je Milinković-Savić posle debija.

Srbija je pobedila Kinu sa 2:0 u prijateljskoj utakmici u Guangdžouu.

"Nisam imao tremu, nikad je i nemam. A, što se tiče igre, do sada nisam igrao sa momcima koji su počeli meč, bilo je malo teže, ali ima vremena da se uigramo i ukomponujemo", kazao je Milinković-Savić.

Reprezentativci Srbije će naredni prijateljski susret igrati u utorak protiv Južne Koreje.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR