Nisan se izvinjava: Skandal podrio poverenje

Japanska automobilska kompanija Nisan srezala je prognozu godišnjeg profita iz poslovanja, nakon skandala koji ih je pogodio.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 09.11.2017.

14:01

Nisan se izvinjava: Skandal podrio poverenje
Foto: Getty images

Naime, problem je izbio kad je otkriveno da su nekvalifikovani radnici obavljali finalnu kontrolu vozila.

Nisan sada očekuje da će operativni profit kompanije iznositi 645 milijardi jena (5,7 milijardi dolara) u godini zaključno sa martom 2018, što je manje u odnosu na ranije projektovanih 685 milijardi jena, prenosi agencija Frans pres.

Japanska kompanija je, međutim, zadržala prognoze neto profita i prihoda na 535 milijardi jena, odnosno 11.800 milijardi jena.

Izvršni direktor Nisana Hiroto Sajkava je, pred predstavljanje podataka novinarima, napravio dugi naklon i uputio izvinjenje.

"Želeo bih da se izvinim kupcima, partnerima, dilerima i svim ljudima koji su podržavali Nisan. Skandal je podrio poverenje svih vas. Želeli bismo da se potrudimo da povratimo vaše poverenje", izjavio je Sajkava.

Nisan je prošlog meseca opozvao 1,2 miliona automobila u Japanu nakon medijskih navoda o tome da su na testiranju Nisanovih automobila radili zaposleni koji, prema japanskim standardima, nisu kvalifikovani za kontrolu vozila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: