Više od 380 uhapšenih na antivladinom mitingu u Rusiji

Ruska policija privela je više od 380 demonstranata širom zemlje na protestima protiv predsednika Vladimira Putina, saopštava nevladina organizacija OVD-info.

Policija je sa svoje strane saopštila da su samo u Moskvi privedene 263 osobe jer su "remetile javni red i mir".

Državna agencija TASS prenela je su "neki privedeni imali noževe i bejzbol palice". Mreža "Raša tudej", koja funkcioniše pod okriljem Kremlja, objavila je da su uhapšeni "ekstremisti, koji su planirali podmetanje požara u Moskvi".

Policija je ranije zabranila ta okupljanja.

Protest je organizovao opozicionar Vjačeslav Malcev, koji je bio kandidat na parlamentarnih izborima u Rusiji 2016. godine. Malcev je napustio Rusiju i živi u Francuskoj. Zalaže se za "narodnu revoluciju" putem protesta širom Rusije. Poznat je video bloger i jedan od najpopularnijih nacionalista u Rusiji.

  • Lala

    05.11.2017 18:02
    Crnjak
    Celavi idiot sve vise lici na Staljina

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet