Petak, 03.11.2017.

08:14

GSW odbranom slomio Sparse, Lilard trojkom LAL

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa savladali su San Antonio Sparse 112:92, dok su Portland Trejlblejzersi nadigrali Los Anđeles Lejkerse 113:110.

Izvor: AK

GSW odbranom slomio Sparse, Lilard trojkom LAL
Foto: Getty images

Voriorsi su gubili 31:12 u prvom periodu, četiri i po minuta nisu mogli da poentiraju, da bi odbranom polako preuzeli kontrolu nad utakmicom i na kraju "slomili" Sparse dozvolivši im samo 14 poena u poslednjem kvartalu.

"Ratnike" je do šeste pobede u sezoni predvodio Klej Tompson sa 27 poena (11/17 iz igre, 5/8 trojke), Kevin Durent je dodao 24 uz osam skokova, pet asistencija i tri blokade, dok je Stef Kari ubacio 21 poen uz takođe osam uhvaćenih lopti, četiri proigravanja i tri ukradene.

Sparsi su poraženi četvrti meč u nizu nakon startnih 4-0, a najbolji protiv šampiona u reprizi prošlosezonskog finala Zapada bio je Lamarkus Oldridž sa 24 poena (8/22) uz deset skokova, te po dve asistencije, ukradene lopte i blokade.

Dvocifren učinak imali su još Kajl Anderson sa 16 poena i sedam uhvaćenih lopti, te Pau Gasol sa 11 poena i šest skokova. U drugom meču večeri Demijen Lilard je trojkom 0,7 sekundi pre kraja doneo Portlandu pobedu nad Lejkersima, 13. uzastopni trijumf Blejzersa nad "jezerašima".

Lilard je postigao 32 poena, a trojka za pobedu mu je bila tek druga iz šest pokušaja na meču. Sjajno ga je pratio Jusuf Nurkć sa 28 poena uz po pet skokova i asistencija, te tri ukradene lopte.

Na svom nivou bio je i Si Džej Makalum sa 22 poena i pet proigvacanja, za prekid niza Portlanda od dva poraza.

U petom porazu Lejkersa najefikasniji je bio Bruk Lopes sa 27 poena, 22 e dodao Kajl Kuzma, dok su po 14 ubacili Brendon Ingram, Kantevijus Koldvel-Poup i Džordan Klarkson.

Ovogodišnji drugi pik sa drafta Lonzo Bol nije postigao nijedan poen za 28 minuta na parketu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: