LE: Rijeka se raspala, ispali Everton i Makabi

Fudbaleri Rijeke upropastili su veliku pobedu iz Beča od pre dve nedelje, poraženi su od Austrije 4:1 kod kuće i šanse za proleće sveli na minimum.

Izvor: AK

Četvrtak, 02.11.2017.

21:41

LE: Rijeka se raspala, ispali Everton i Makabi
Foto: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Gosti su šokirali Rujevicu golom Prokopa u finišu prvog poluvremena, Pavičić vraća nadu Hrvatima pola sata pre kraja, ali već u sledećem napadu Prokop drugim golom nokautira Rijeku.

Austrija u poslednjih 20 minuta postiže još dva gola i vraća se u igru za plasman u drugu fazu takmičenja.

Ima dva boda manje od AEK koji je opet remizirao sa Milanom, opet bez golova, ovaj put na svom terenu, pa su "rosoneri" i dalje lideri Grupe D sa dva boda ispred Grka.

U međuvremenu, Everton je završio svoj nastup u Evropi, ubedljivim porazom u Lionu sa 3:0. "Karamele" su odolevali Olimpiku do poslednjih 20 minuta, a onda su doživele potop.

U drugom meču Grupe E Apolon je u 94. minutu izbegao poraz od Atalante kod kuće (1:1), pa su Italijani i Francuzi sada poravnati na deobi prvog mesta sa po osam bodova, dok Kiprani zaostaju pet.

U Grupi A Viljareal je slavio u derbiju protiv Sparte u Pragu sa 2:0 i zadržao prvo mesto sa bodom više od Astane.

Kazahstanci su opet savladali Makabi, Tvumasi je posle kontranapada savladao Slobodana Rajkovića u Tel Avivu i izbacio Izraelce iz igre.

U Grupi C viđena su dva remija, pa i dalje sva četiri tima imaju šansu za proleće u Evropi. Bašakšehir je u 93. minutu izbegao poraz od Hofenhajma (1:1), dok je Braga sedam minuta pre kraja meča izjednačila kod Ludogoreca za isti rezultat.

Dramatična završnica se očekuje i u Grupi F, gde su Kopenhagen i Šerif izjednačeni na prvom mesto sa po šest bodova, jednim više od Lokomotive.

"Krivci" sa to su fudbaleri iz Tiraspolja koji su neočekivano slavili u Moskvi 2:1, posle velikog preokreta protiv lidera ruske Premijer lige.

S druge strane, Kopenhagen je rutinski nadigrao Žlin 3:0 uoči teškog gostovanja u ledenoj Rusiji krajem novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

9 h

Podeli: