Sreda, 01.11.2017.

18:02

Niš: Na čelo pozorišta stiže profesor fizičkog iz SNS

Za v. d. direktora Lutkarskog pozorišta u Nišu imenovan je odbornik SNS u opštini Medijana Miljan Milenković, po obrazovanju profesor fizičkog vaspitanja.

Izvor: Južne vesti

Niš: Na čelo pozorišta stiže profesor fizičkog iz SNS
Thinkstock

Kako navode Južne vesti, predsednik Odbora za imenovanje Ivan Jovanović je rekao da nijedan od dva prijavljena kandidata nije ispunjavao uslove.

U radnoj biografiji, napisanoj sa mnogo pravopisnih grešaka, Milenković, između ostalog navodi da je Fakultet za fizičku kulturu završio u Prištini. Nakon toga, kaže, kao profesor fizičkog vaspitanja radio je u Osnovnoj školi “Car Konstantin”, niškoj Gimnaziji “Svetozar Marković”, ali i u Gimnaziji u Blacu, što mu je, kako kaže, donelo “novo iskustvo ruralne sredine i drugačije poglede i organizaciju profesije”.

Pored toga i “velikog broja sertifikata”, kao što je onaj iz programa “Igrati, pevati, stvarati plesom”, Milenković je u svojoj radnoj biografiji napisao da je radio i u “elitnoj školi” “Bora Stanković" iz Niša.

Kao svoje vrline navodi srdačnost, radoznalost i energičnost, a i težnju da “kvalitet podigne na veći nivo”.

Članica Odbora za imenovanje i gradska odbornica Pokreta “Dosta je bilo” Radmila Popović kaže da je ovakva odluka skandalozna, jer Milenković nema ni dana radnog iskustva u kulturi, što je, kako kaže, obavezan uslov za obavljanje rukovodeće funkcije u Lutkarskom pozorištu.

Međutim, predsednik Odbora za imenovanje Ivan Jovanović kaže da se u Statutu lutkarskog pozorišta navodi da se kandidatima posebno ocenjuju iskustvo u rukovođenju i rad u kulturi, ali da "nisu nužni" za obavljanje ove funkcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: