ĐURO BORBELJ PRVAK SRBIJE U KROSU

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Atletski savez Srbije i Atletski klub Bor protekle subote 28.10.2017. godine, bili su organizatori Prvenstva Srbije u krosu za sve starosne kategorije na kojem je nastupilo nekoliko stotina atletičara iz 40-tak klubova.

Apatin i Atletski klub Apatin predstavljao je Đuro Borbelj pulen Gorana Čegara, koji je u trci u kojoj su zajedno nastupili seniori i mlađi seniori na 8000 metara, osvojio šampionsku titulu i postao državni prvak u konkurenciji mlađih seniora.

Na taj način Đuro Borbelj izborio je nastup na Prvenstvu Balkana u krosu koji će se 18, novembra 2017. godine održati u Turskoj.

Ovo je treća medalja sa državnih prvenstava članova AK Apatin posle šampionske titule Mariane Čegar Lukić na Prvenstvu Srbije u ultramaratonu gde je pored titule zvanično oborila državni rekord koji je verifikovan od starne Atletskog saveza Srbije, drugu medalju osvojio je Đuro Borbelj koji je bio vicešampion Srbije u krosu. Atletski klub Apatin po broju medalja na državnim prvenstvima najuspešniji sportski koletiv u Apatin u 2017. godini.

Veliki broj članova AK Apatin učesstvovao je na međunarodnom Ljubljanskom maratonu, gde je većina oborila lične rekorde ili bila blizu ostvarenja istih, polumaratonsku trku na 21,1 km istrčali su Danijela Dragojević (debitantski polumaraton), Miroslav Pešić, Vladimir Teodosić (lični rekord), Predrag Vejin (lični rekord), Milan Kovačić, Ana Nađheđeši (lični rekord), Žaklina Klemen Mitrović, Branka Veličković (lični rekord), Dragana Dišić, Tihamer Sirak.

Tokom vikenda od 27. do 29.10. u Frankfurtu je održan Evropski atletski biznis forum, na kojem je ispred Atletskog saveza Srbije učestvovao Goran Čegar, koordinator svih trka izvan stadiona u Srbije. Poslednjeg dana učesnici foruma bili su gosti na čuvenom Frankfurtskom maratonu.

Narednog vikenda Đuro Borbelj i Mariana Čegar Lukić učestvovaće sa reprezentacijom Vojske Srbije na Svetskom vojnom prvenstvu u krosu koje se održava u Mađarskoj.

Đuro Borbelj na pobedničkom postolju Sleva Goran Čegar, predsednik EAA Svein Arne Hansen i Predrag Momirović, Frankfurt 27.10.2017. godine