Subota, 28.10.2017.

19:25

Parametri: Zvezda u LE igra kao finalista LŠ

Crvena zvezda je nakon analize meča sa Arsenalom u Beogradu zaključila da su prvotimci crveno-belih protiv "Tobdžija" odigrali na nivou finala Lige šampiona.

Izvor: MLJ

Parametri: Zvezda u LE igra kao finalista LŠ
StarSport

O tome svedoče dobijeni pokazatelji, smatra pomoćni trener Zvezde Vladimir Janković.

"Nakon analize utakmice sa Arsenalom možemo da kažemo da smo meč odigrali na visokom evropskom nivou. Što se samog intenziteta utakmice tiče on je bio na nivou prošlogodišnjeg finala Lige šampiona. U maksimalnim i sprinterskim zonama imali smo značajno bolje parametre od Arsenala. U ofanzivnom trčanju smo ostvarili mnogo bolji rezultat od našeg rivala. Kada bismo to prikazali kroz brojke, ostvarili smo 631 ubrzanje, za razliku od protivnika koji je imao 541. Takođe, imali smo 117 sprinteva uz pretrčanih 2.196 metara, za razliku od londonskog kluba koji je imao i manje sprinteva i manju metražu, odnosno 104 sprinteva i 1.772 pretrčana metra", rekao je Janković.

Ovakve analize mogu da pomognu ekipi koju u narednom kolu Lige Evrope očekuje upravo Arsenal u Londonu drugog novembra. Od

"Vrlo je interesantan podatak da smo od svih parametara koje smo merili imali jedino manje pešačenja od protivnika. To ukazuje na njihovu racionalnost u kretanju i iz toga smo izvukli pozitivne zaključke. Jako je važno što smo, pored odličnih parametara koje smo ostvarili kada je trčanje u pitanju, bili jako dobri u broju dobijenih duela, tu smo izjednačeni sa Arsenalom, s tim što je njihov intenzitet duela jači od našeg", dodaje pomoćni trener srpskog vicešampiona.

Zvezda je imala više šuteva ka golu Arsenala, ali je jedini gol dao Žiru za londonski tim pa je Arsenal ostao maksimalan sa devet bodova posle tri meča.

"Sve može da raduje činjenica da smo ostvarili veliku ofanzivnost u igri koja se ogleda u broju izvršenih napada i udaraca na gol. Ostvarili smo veći koeficijent napada koje smo završili udarcima na gol od Arsenala (9 iz igre, Arsenal 7). Takođe, odličan je i koeficijent brzine napadačkih akcija, jako smo bili brzi u napadima. To su neke od najvidljivijih karakteristika iz utakmice sa Arsenalom", zaključio je Janković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: