Ministarstvo kulture podnosi žalbu Savetu za štampu zbog pisanja Blica

M. A. K.

26. 10. 2017. u 19:49

Povodom višednevnog pisanja lista "Blic" o slici Petra Lubarde "Industrijalizacija", Ministarstvo kulture i informisanja prinuđeno je da podnese žalbu Savetu za štampu

Министарство културе подноси жалбу Савету за штампу због писања Блица

POVODOM višednevnog pisanja lista "Blic" o slici Petra Lubarde "Industrijalizacija", a zbog "uznemiravanja javnosti izmišljotinama" i "kršenja novinarske etike", Ministarstvo kulture i informisanja, kako piše u današnjem saopštenju, prinuđeno je da podnese žalbu Savetu za štampu. Da podsetimo, posle teksta da je Lubardino delo "nestalo", odnosno "ukradeno", ministar kulture Vladan Vukosavljević održao je u ponedeljak konferenciju za medije, u Dvorani Doma sindikata, a novinarima je pokazano platno zaštićeno najlonom, sklonjeno u "scensku kulu" zbog rekonstrukcije.


Ali, "Blic" je nastavio seriju tekstova sa insinuacijama i spekulacijama o sudbini ovog dela, pa Ministarstvo insistira da ove dnevne novine objasne najširoj javnosti kako su došle u posed informacije da se slika ne nalazi u Domu sindikata.

- "Blic" ostaje dužan i odgovor na pitanje na osnovu kojih i čijih informacija su došli do zaključka da je N. N. lice "htelo da otme sliku". Poštujući načela pravne države, Ministarstvo kulture i informisanja poziva "Blic" da svoja saznanja "o zakulisnim radnjama" prenese institucijama koje su za to nadležne, u čemu će imati svesrdnu podršku Ministarstva - zaključuje se u saopštenju.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Bora

27.10.2017. 17:57

kojim institucijama? pa vise je nego ocigledno da se ovde nesto muljalo i mulja!