U četvrtak presuda za nesreću u Kontrastu

Lj. P.

23. 10. 2017. u 22:22

Završeno ponovljeno suđenje Veselinu Kercu, građevinskom inspektoru optuženom da je pre sedam godina prilikom kontrole diskoteke zloupotrebio službeni položaj

У четвртак пресуда за несрећу у Контрасту

Foto Darko Dozet

U OSNOVNOM sudu u Novom Sadu u ponedeljak je završeno ponovljeno suđenje Veselinu Kercu, građevinskom inspektoru optuženom da je pre sedam godina prilikom kontrole diskoteke "Kontrast" zloupotrebio službeni položaj. Presuda će biti objavljena 26. oktobra, a u prethodnom postupku je bio oslobođen krivice.

U završnoj reči koja je ista kao i na prošlogodišnjem suđenju, zamenik osnovnog javnog tužioca Ksenija Bašić je tražila da građevinski inspektor bude kažnjen po zakonu. Branilac Boško Arsenijević je, kao i na prethodnom suđenju, tražio da njegov klijent bude oslobođen, smatrajući da nijednog momenta nije postupao mimo zakona.

Na glavnom pretresu ponovljenom po nalogu Višeg suda, Kerac je ponovio svoju izjavu s prošlogodišnjeg suđenja, da se ne oseća krivim i da je radio po propisima.

Dajući objašnjenje o kontroli "Kontrasta" aprila 2010. u kojoj je bio Kerac, u združenoj akciji i drugih inspekcija i policije, svedok, njegova koleginica Slavica Lazov je, otklanjajući pojedine kontradiktornosti iz prethodnih iskaza koje su joj predočene, kazala je da je proveravano da li lokali imaju upotrebnu dozvolu, kao i koja je njihova namena, i da to nije bila redovna kontrola.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Cole

24.10.2017. 08:00

Setam godina trajalo ovo sudjenje. Pa da li to ima jos negde u svetu da treba da se ceka sedam godina da sud presudi. Sta rade bre ove sudije i tuzioci.

Branko

24.10.2017. 13:12

Судија појединац опет ће ослободити инспектора - свог колегу из државне управе:јер зна да за злоупотребу функције у Србији судија не може да буде кажњен!Слободним судијским уверењем крши закон и нико јој ништа не може јер за кршење закона и злоупотребу судијске функције нема санкције!