Barcokas upozorava na mentalnu pripremu, Đenki "služba ispred družbe"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 23.10.2017.
16:37
Izvor: Beta

Trener košarkaša Himkija Jorgos Barcokas rekao je danas da njegova ekipa mora odbrani domaći teren ali i da se spremi mentalno, a ne samo taktički za predstojeću utakmicu sa Crvenom zvezdom u trećem kolu Evrolige.

Epa/Andreu Dalmau
Epa/Andreu Dalmau

Povezane vesti

Himki će u utorak od 19 časova dočekati Crvenu zvezdu mt:s u okviru trećeg kola najelitnijeg košarkaškog takmičenja u Evropi.

"Videli smo kako je Crvena zvezda igrala u prethodne dve utakmice, igraju sa puno samopouzdanja, imaju želju i moramo da igramo veoma dobro ako želimo da pobedimo. Oni imaju veoma pokretne visoke igrače kao što su (Milko) Bjelica i (Pero) Antić, obojica mogu da igraju i spolja i unutra", rekao je Barcokas, a preneo je sajt Evrolige.

Ekipa Himkija nalazi se na trenutno na četvrtom mestu sa dve pobede, dok Zvezda zauzima šesto mesto sa po jednom pobedom i porazom.

"Potrebna nam je posebna priprema za ovu utakmicu, ne samo taktička već i mentalna. Bez obzira gde se igra, kod kuće ili na strani moramo biti spremni. Po rasporedu imamo tri utakmice za redom kod kuće, i moramo da odbranimo domaći teren. Sve zavisi od našeg nastupa, od toga koliko smo spremni", rekao je on.

Bivši košarkaš Crvene zvezde, a sada igrač Himkija, Čarls Dženkins rekao je da je za njega važno da pobedi u ovoj utakmici i da će se kasnije pozabaviti prijateljstvom sa bivšim saigračima.

"Crvena zvezda je odbrambeni tim, oni igraju sa puno motivacije. Znam mentalitet njihovih igrača. Biće stvarno teško. Nisam video svoje bivše saigrače nekoliko meseci, ali i to sada nije isti tim u kojem sam igrao. Dosta igrača je otišlo, ali ima i onih koji su ostali i sa kojima sam blizak. Za mene je sada važno da pobedim, a posle ćemo se družiti. Bilo bi lepo da ih vidim, ali takodje i da ih pobedim", rekao je Dženkins.

Utakmica trećeg kola Evrolige između Himkija i Crvene zvezde igraće se sutra od 19 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Gangula 2.0
Monday, 23.10.2017
16:47

I nek pobedi Himki, bitno da se Lazić kasnije malo druži sa Đenkom!