Bugarska: Najsiromašniji nemački penzioneri u raju sa 958 evra

Tanjug

22. 10. 2017. u 20:45

Bugarski dnevni list "Trud" navodi da nemački penzioneri sve više istiskuju Britance kada je u pitanju kupovina nekretnina u Bugarskoj

Бугарска: Најсиромашнији немачки пензионери у рају са 958 евра

Foto EPA

Bugarski dnevni list "Trud" navodi da nemački penzioneri sve više istiskuju Britance kada je u pitanju kupovina nekretnina u Bugarskoj, prenosi BTA.


Navodi se da je Bugarska finansijski raj za starije Nemce, koji bi kod kuće jedva sastavljali kraj sa krajem sa 958 evra, što je prosečna penzija za 15,9 odsto od skoro 21 miliona penzionera koliko ih ukupno ima u Nemačkoj.


PROČITAJTE JOŠ: Prosečna penzija veća 1.200 dinara

Nemačka televizija RTL navodi da penzioneri sa tim novcem mogu da bogato žive u Bugarskoj, pošto su u toj zemlji cene hrane upola niže nego u Nemačkoj, a nekretnine su još jeftinije.

Navodi se da za razliku od brojnih Rusa koji kupuju vikendice u Bugarskoj da bi zaradili njihovim izdavanjem, Nemci više vole da cele godine žive tu, pošto ih ne zanima, ni hortikultura, niti turizam, već samo žele da tu troše svoje penzije i uživaju u životu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

bata

22.10.2017. 22:57

E evo jedne tacne vesti kolika je penzija a ne kao pre jedno mesec dada neki degenerik pisao da je plata u Austriji 2800evra.Pa gde se ja nalazim ka dadim za prosek od 1200 evra.

Dušan vulović

25.10.2017. 17:38

Onda prijtelju ili radiš na pogrešn mestu ili si samo fizikalac ! Jer moja čistačica zaradjuje 14. Eura neto na sat ! Promeni Firma Ako si kvalifikovan za neko zanimanje !