Vučić: Učili smo iz poraza zato smo pobednici (FOTO)

V. N.

21. 10. 2017. u 11:47

Srpska napredna stranka na beogradskom stadionu "Tašmajdan" proslavila deveti rođendan. Vučić: Moramo da radimo još jače, snažnije i brže nego do sada

Вучић: Учили смо из пораза зато смо победници (ФОТО)

Foto: N.Skenderija

POBEDNIČKI mentalitet izgradili smo ne samo na pobedama, već i na brojnim porazima. Gubili smo i iz poraza učili, za poraze nismo krivili nikoga i samo je to bio način da danas postanemo pobednici - rekao je sinoć pred više od 10.000 ljudi na proslavi devetog rođendana Srpske napredne stranke njen lider Aleksandar Vučić.

Dočekan ovacijama, predsednik naprednjaka istakao je i da posle svega ne treba da se ulenjimo, već da radimo još jače, snažnije i brže nego do sada.

- Prebirao sam jutros po glavi početke naše stranke i setih se Brane Crnčevića koji je znao mnogo toga da kaže u malo reči. Zato sam danas došao da ne pričam previše i ponovim njegove stihove: "Svi mi dugujemo sebe nekoj deci, budimo potomci da bismo bili preci." I sve je u tih nekoliko reči - naša politika, naša želja i način na koji želimo da se bavimo ovim poslom.

On je verovao u našu prošlost i našu dužnost da je se sećamo. Potomak je samo onaj ko zna i ume da preuzme odgovornost, onaj ko traga za rešenjima koja služe životu. Biti potomak i biti predak je ideal kojem treba da težimo, da budemo odgovorni i unazad i unapred, da budemo svesni veličine zadatka. Veoma bih voleo da svako od nas ponavlja ove Branine stihove svakodnevno i da ne zaboravi šta nam je činiti.

Svečanom skupu prisustvovali su najviši državni i funkcioneri SNS, Maja Gojković, Neboja Stefanović, Zorana Mihajlović, Jadranka Joksimović, Nikola Selaković, Goran Knežević, Zoran Đorđević, Zlatibor Lončar, Nela Kuburović, potpredsednici Milenko Jovanov, Miloš Vučević, Marija Obradović... Na rođendan naprednjaka došli su i predstavnici koalicionih partnera - Aleksandar Vulin, Dragan Marković Palma, Rasim Ljajić, Nenad Popović.

Zorana Mihajlović i Nela Kuburović





Pre obraćanja predsednika Vučića, za govornicom su bili mnogobrojni članovi i simpatizeri ove stranke, a okupljenima se obratio i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, koji je naglasio da je naša država vođena SNS ostvarila velike pozitivne promene, ali da on jedva čeka nove izbore.

- Pred nama su beogradski izbori, ali ja sam se uželeo izbora i zato jedva čekam da Vučić odluči da se ide na izbore - rekao je Dačić.

On je dodao da mu je lider SNS veoma drag, ali da mu je još draži kada vidi ko ga sve napada.

- Vi se zovete naprednjaci, ako se vi tako zovete, onda su ovi drugi koji vas napadaju - nazadnjaci - ocenio je Dačić.

Prema njegovim rečima, Srbija je danas poštovan partner u celom svetu i to je bila ključna tačka za ujedinjenje SPS i SNS.

- Kad god su interesi Srbije bili u pitanju, nismo imali razlike i zato smo se ujedinili i zato smo izabrali Vučića za predsednika - rekao je Dačić i dodao da ova vlast vodi zemlju napred, ka sigurnoj evropskoj budućnosti.







IZA KAPIJA OSTALO 5.000 LjUDI

NA početku govora Vučić je rekao da je iza kapija stadiona ostalo više od 5.000 ljudi.

- Pozdravljam ih i izvinjavam im se - rekao je predsednik SNS i zamolio okupljene da upute topli pozdrav prijateljima koji su došli sa različitih krajeva sveta da pruže podršku naprednjacima.


GOSTI

NA obeležavanje devet godina postojanja SNS došli su i mnogobrojni gosti iz inostranstva - Zoltan Bona, zamenik šefa vladajuće mađarske stranke FIDES, poslanik grčke Nove demokratije Stavros Kalafatis, poslanik Narodne stranke u Kongresu Španije Ruben Moreno Palankes, potpredsednik bosanske Partije demokratskog progresa Igor Crnadak, predstavnik Komunističke partije Kine Či Lin Čun i mnogi drugi.




TOMA NIJE DOŠAO

BIVŠI predsednik Srbije i aktuelni predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom, Tomislav Nikolić, nije prisustvovao svečanosti na Tašmajdanu. Osim političara, među prisutnima su bili direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac, kreatorka Suzana Perić, TV voditeljka Snežana Dakić, glumac Slobodan Ćustić, portparolka Hitne pomoći Nada Macura i mnoge druge javne ličnosti.







Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Zvezda u srcu

21.10.2017. 23:14

Dok tvoj jaran Erdogan izjavljuje da nece drinu zanemariti. Budi musko reci mu dalje ruke od Srpske zemlje. Pa budi zapamćen kao Karađorđe ili udi na smetljište istorije kao Boris Tadić, koji nije ponosan što je predsednik Srbije.