Tramp: Spektakularan rad Guteresa

Američki predsednik Donald Tramp odao je priznanje generalnom sekretaru Ujedinjenih nacija Antoniju Guteresu rekavši da je njegov rad "spektakularan" od kada je stupio na dužnost šefa svetske organizacije u januaru ove godine.

Ponavljajući da UN imaju "ogroman potencijal", Tramp je insistirao da su neophodne reforme svetske organizacije ocenjujući da je bivši premijer Portugala u dobroj poziciji da ih sprovede, javila je agencija Frans pres.

"Potrebni su sreća i talentat. On je talentovan", rekao je Tramp o Guteresu na sastanku u Beloj kući.

Američki predsednik je rekao da je Guteres ostvario "veoma, veoma spektakularan" posao u UN i dodao da je generalni sekretar postao njegov prijatelj.

Tramp je rekao da "ima osećaj da će se u UN desiti stvari koje do sada nisu nikad bile", dok je pre godinu dana na Tviteru naveo da su UN "klub ljudi gde se okupljaju da bi ćaskali i lepo proveli vreme".

Guteres je u septembru rekao da je neophodno da SAD ostanu aktivne na međunarodnoj sceni u svetlu bojazni brojnih zemalja zbog izolacionističkih tendencija SAD.

SAD su nedavno najavile da se povlače iz Organizacije UN za obrazovanje, nauku i kulturu (Unesko) pošto smatraju da je ta organizacije antiizraelska i zbog potrebe za njenom "temeljnom reformom".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво