Ugradio delić u budući mozaik(FOTO+VIDEO)

M. S.

20. 10. 2017. u 16:10

Ruski i srpski ministri odbrane, sa patrijarhom, obišli Hram Svetog Save

Уградио делић у будући мозаик(ФОТО+ВИДЕО)

Foto: Milena Anđela

KADA je predsednik Rusije Vladimir Putin obišao Hram Svetog Save, pitao me je ko će da završi ovoliko veliko delo. Poručio sam da će to biti srpski narod uz podršku prijateljskog ruskog naroda. Evo, Bogu hvala, polako se ostvaruje. Srpski narod želi da zahvali vama na podršci.

Ovim rečima patrijarh srpski Irinej dočekao je u petak ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua, koji je u pratnji svog srpskog kolege Aleksandra Vulina obišao Hram Svetog Save.

Na ulasku ga je dočekao patrijarh sa sveštenstvom i đacima Bogoslovije, a dobrodošlicu su mu poželela i deca u tradicionalnoj srpskoj nošnji sa pogačom i solju. Ruskog ministra narod i pripadnici vojske pozdravili su gromoglasnim aplauzom. Šojgu je zatim obišao kriptu i simbolično ugradio segment u kompoziciju mozaika, koji će biti deo budućeg živopisa Hrama.

- Nadam se da ćete posle ove posete biti tumač naše potrebe za završetkom ovog hrama, koji će biti hram celog pravoslavlja - poručio je patrijarh. - Kada bude završen moći će da primi od 10.000 do 12.000 ljudi.


Šojgu je potom u obraćanju patrijarhu Irineju istakao da se u Hramu oseća duh srpskog naroda i poklonio mu ikonu Bogorodice koju su izradili umetnici studija vojnih slikara koji nosi ime velikog ruskog umetnika Grekova.

- Hvala vam na mogućnosti da posetim Hram - rekao je Šojgu. - Mogu da osetim koliko je srca i duše uloženo u izgradnju, a hteo bih i da naša srca i duše budu deo ovoga.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

MatijaBG

20.10.2017. 17:09

Šta on ima da radi u zemlji kandidatkinji za ulazak u EU,dokle ova politika nepoštovanja obaveza prema EU?Navlačimo opet mrak na budućnost naše dece.

Смрт €U/NATO окупацији,слобода Србији!

20.10.2017. 17:58

@MatijaBG - То идентично питање постављам и ја, сваки пут кад прочитам твој "коментар" овде. Шта припадник усташоидне националне мањине има да се пита у овој земљи за било шта, и уопште да се јавља по било ком питању??? Најдаље за вас, су идетична преписана права која имају припадници срба у вољеној ти НХ2, да будеш срећан што уопште смеш да дишеш овде. Но и то ћемо врло брзо да променимо, буди сигуран у то!

Dorćolac

20.10.2017. 23:05

@MatijaBG - Ubi te narod minusima. Ajd što tebe ubi nego ubi i zemlju "kandidat-kinju" za EU od one stvari. heh heh heh