KRAJ: Crvena zvezda - Barselona 90:82

Novosti online

20. 10. 2017. u 18:27

Košarkaši srpskog i regionalnog prvaka u prvoj ovosezonskoj evroligaškoj utakmici u Beogradu savladali su katalonskog velikana - 90:82

КРАЈ: Црвена звезда - Барселона 90:82

Branko Lazić foto: N. Paraušić

Košarkaši Crvene zvezde u debiju pred “delijama”, u drugom kolu elitnog takmičenja, upisali su prvo evroligašku pobedu ove sezone.

Srpski i regionalni šampion je savladao Barselonu 90:82.


PRVA ČETVRTINA

Meč je počeo napadom Barselone. Posle dva promašaja Hange (za tri, pa za dva), Bjelica na drugoj strani pogađa trojku.Posle poena Hange, Ročesti vezuje dva koša za 7:2 domaćina. Nakon trojke Moermana, Lesor vezuje četiri poena i sjajnim zakucavanjem još više "potpaljuje" atmosferu na tribinama - 13:7, 4. minut.

Crveno-beli su odlično počeli meč. Posle trojke Dobrića, još jednim efektnim zakucavanjem Lesor završava kontranapad Zvezde, za prvu dvocifrenu prednost na meču - 20:10, 7. minut. Imali su Zvezdini košarkaši dva napada na plus 10 da još više uvećaju prednost, ali su ih prokockali, posle čega je Barselona imala priliku da smanji zaostatak usled nesportske greške Radičevića. Na sreću domaćina, Barsa je iz toga postigla samo jedno slobodno bacanje.

Bjelica zakucavanjem završava još jedan kontranapad Zvezde za 22:11. Barselona u prvih deset minuta nije pogodila gotovo ništa. Katalonci iz igre šutiraju 5/16, uz dva promašena slobodna bacanja, što je Zvezda odlično "naplatila" u prvih 10 minuta - 24:13.

DRUGA ČETVRTINA

Drugim period poenima iz odbojke, posle promašene trojke Antića, otvara Janković. Na drugoj strani Koponen pogađa drugu trojku za Barsu u dosadašnjem toku meča - 26:16, 11. minut. Poenima Tomića sa linije penala i Navara, Barsa je u 13. minutu prišla na jednocifren minus, ali je Pero Antić trojkom već u sledećem napadu vratio Zvezdu na plus 11 - 31:20.

Navaro je promašio dva šuta sa poludistance posle trojke Antića, Serafan je propustio priliku da poentira iz reketa, ali crveno-beli nisu to materijalizovali na najbolji način, pošto su iz četiri napada poentirali samo jednom - 33:20, 16. minut. Kažnjava to Barsa i preko Serafana (četiri vezana poena) prilazi na minus devet. Ostali košarkaši Zvezde bez ideje u napadu, pokušavaju šutem za tri poena (Feldin, Janković, Dobrić) da se vrate na sigurniju prednost, ali bez uspeha. Serafan (šest poena) kreira Barsinu seriju 8:0 za minus pet u 17. minutu - 33:28. Alimpijević traži tajm aut.

Posle više od tri minuta bez poena, crveno-beli polovičnim učinkom sa linije penala Milka Bjelice prekidaju seriju Katalonaca. Antić hvata skok u napadu posle promašaja Bjelice, posle koga je Radičević pogodio oba slobodna bacanja - 36:28, 18. minut. Bjelica postiže svoj deseti poen u dosadašnjem toku meča i vraća Zvezdu na plus 10, pred poslednji minut prvog poluvremena - 38:28.

Zvezda na poluvreme ide sa plus 12 (44:32), zahvaljujući sjajnoj minijaturi Tejlora Ročestija u poslednjih 90 sekundi prvog poluvremena, kada je sa dve trojke, odbio napad Barse, koja je sa još četiri poena Serafina pokušala da u drugo poluvreme uđe s jednocifrenim minusom.

TREĆA ČETVRTINA

Drugo poluvreme počinje promašajima Ribasa (trojka) i Ročestija (prodor) i Feldina (trojka).Pau Ribas promašuje još jedan otvoren šut za tri poena, ali je lopta ostala u posedu Katalonaca, koji su prvi poentirali u nastavku meča preko Ribasa, posle akcije iz auta. Bjelica je promašio trojku na jednoj, a Moerman na drugoj strani.

Prve poene za Zvezdu u nastavku meča postiže Lesor sa poludistance, a Moerman je ovoga puta precizniji i pogađa šut van linije 6.75. Ročesti sa dva ubačena slobodna bacanja vraća Zvezdu na dvocifreni plus - 48:37, 23. minut, ali na drugoj strani Serafan brzo poentira. Posle poena uz faul i pogođenog bacanja Feldina, crveno-beli su na plus 12. Serafan i Lesor vode mini duel - 53:41, 25. minut.

Posle poena Feldina sa poludistance Zvezda je na najvećih plus 14 (55:41), koje poenima sa linije penala održava Milko Bjelica. Vezenkov sa četiri uzastona poena vraća Barsu na minus 10 (57:47, 27. minut) . Posle promašenih trojki Radičevića i Jankovića, van linije 6.75 pogađa Ertel, koji Zvezdin plus smanjuje na (57:50, 28. minut). Alimpijević traži tajm aut.

Pero Antić prekida Barsinu seriju 7:0 i trojkom vraća Zvezdi dvocifrenu prednost. Posle duela Serafana i Lesora na početku trećeg kvartala, u finišu na obe strane pogađaju Ertel i Antić, koji sa linije penala održava crveno-bele na sigurnih plus 10. Imala je Zvezda dva napada na plus 10 koje nije iskoristila, pa je Barsa u poslednjem minutu pretposlednjeg kvartala preko Ertela (dva) i Oriole (trojka) priđe na minus pet - 62:57.

ČETVRTA ČETVRTINA

Bjelica je promašajem otvorio poslednji kvartal, na drugoj strani Vezenkov promašuje šut za tri poena. Milko Bjelica se iskupio brzo za promašaj i postigao prve poene u četvrtoj deonici. Oriola zakucava za 64:59, a Dobrić trojkom odbija nalet Barselone - 67:59, 33. minut. Odbranila se Zvezda, Dobrić još jednom trojkom vraća crveno-belima dvocifreni plus - 70:59. Hanga pogađa trojku, posle tajm auta Sita Alonsa, Dobrić je posle dva pogođena šuta, promašio za tri poena, a Barsa iz kontranapada dolazi do dva plus jedan preko Oriole - 70:65, 34. minut.

Lesor vraća poene uz faul Oriole, francuski centar pogađa i dodatno bacanje za još jedan odbijen napad rivala. Lazić pravi nesportski prekršaj nad Ribasom, koji pogađa oba slobodna bacanja. Lesor je odličan u odbrani, seče dodavanje Ribasa, ali Zvezda promašuje napad, što Hanga kažnjava poenima iz kontranapada - 73:69, 25. minut. Bjelica poentira iz reketa.

Ante Tomić sa četiri vezana poena ostavlja Barsu na minus četiri, Alimpijević je pozvao novi tajm aut. Hanga je izblokirao Ročestija, a Ertel pogodio za tri. Ročesti je bukvalno izmislio poene za 79:76 u 37. minutu. Dobra saradnja Ertela i Tomićaa, koji poentira posle pika. Posle promašene trojke Lazića, Hanga poentira iz kontranapada za prvo vođstvo Barse na meču - 80:79, 38. minut. Bjelica pogađa trojku i vraća Zvezdi prednost, a Ertel sa linije penala poravnava rezultat 82:82. Bjelica pogađa za dva preko Oriole, koji u narednom napadu gubi loptu. Zvezda ima plus dva i napad, koji Ročesti pretvara u poene za plus 4 crveno-belih, minut i 23 sekunde pre kraja - 86:82.

Ertel promašuje trojku, ali Feldin gubi loptu u narednom napadu. Tomić je promašio poluhorog, Zvezdin je napad 30 sekundi pre kraja. Barsa nije u bonusu, Ertel pravi peti prekršaj 19 sekundi pre poslednjeg zvuka sirene. Milko Bjelica sa linije penala, 16 sekundi pre kraja, stavlja tačku na veliku pobedu crveno-belih, prvu evroligašku ove sezone - 90:82.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Dragan Bgd

20.10.2017. 21:06

Strasno,bravo Zvezdo,al bravo,Evropa te gleda i divi ti se,nije ona ko ovi musavi,ma dive se i oni,al ne smeju da kazu.HE,HE,HEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Pricam vam godinama unazad,nije sala IGRA ZVEZDA!!!!!!!!!