Đorđević: Biće dosta novih lica

Novosti online

20. 10. 2017. u 16:00

Federacije ne treba da šalju pojedinačne zahteve, moraju da sednu i da dogovore šta hoće, odnosno šta neće, najviše trpi košarka - poručio je selektor Srbije

Ђорђевић: Биће доста нових лица

Aleksandar Đorđević Foto: N. Paraušić

Sukobu između Evrolige i FIBA se ne nazire kraj, usled svega što se dešava sa “prozorima” selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević neće moći da računa na igrače iz NBA lige, ali ni na one koji su u Evroligi.

- Kvalifikacije su kompleksne i videćemo kako ćemo tim zahtevima odgovoriti. To je naša obaveza i tako moramo da je shvatimo. Biće dosta novih lica u svakoj reprezentaciji, možda ne u onima koji nemaju igrače u Evroligi i NBA i te ekipe će imati prednost u odnosu na nas - kaže Đorđević za “Glas srpske”.

Veruje selektor da bi zajedništvo moglo da donese neku vrstu dogovora.

- Federacije ne treba da šalju pojedinačne zahteve. Razgovarao sam sa mnogima tokom Evrobasketa, pre svega sa svojim predsednikom Predragom Danilovićem, pa onda sa ostalim predstavnicima federacija. Individualnim zahtevima nema šanse da se nešto postigne, moraju da rade zajedno, da pronađu zajednički stav i tako istupe pred FIBA. To je , u ruprotnom, izgubljena borba. Moraju da sednu i da dogovore šta hoće, odnosno šta neće. Ovako, ne trpe samo igrači, već i treneri, sponzori, a najviše košarka.

Dobra vest je što će pozivu moći da se odazovu Stefan Jović, Milan Mačvan i Vladimir Lučić.

- Dobro je što su njih trojica kod mene u Bajernu. Poznaju sistem, lideri su i imaju iskustvo. Igraju dobro i biće osnova tima u budućnosti. Nije bilo lako odmah se prebaciti u klub, ali je apsolutno potrebno. Profesionalci smo, zato smo plaćeni i moraćemo isto tako da odreagujemo i tokom prvih kvalifikacionih utakmica u reprezentaciji - zaključio je Đorđević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije