Putin: Zatvaranje granica s Ukrajinom dovelo bi do nove Srebenice

Tanjug

19. 10. 2017. u 16:34

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da bi zatvaranje granica Rusije sa samoproglašenim republikama na istoku Ukrajine dovelo do situacije slične onoj u Srebrenici

Путин: Затварање граница с Украјином довело би до нове Сребенице

Foto: Tanjug

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da bi zatvaranje granica Rusije sa samoproglašenim republikama na istoku Ukrajine dovelo do situacije slične onoj u Srebrenici.

Prema njegovim rečima, ukoliko bi se donela takva odluka usledilo bi krvoproliće, što Rusija nikad ne bi dozvolila, preneo je TAS S.
"Dok god politička pitanja ostaju nerešena, ove teritorije ne uživaju poseban status i zakon o amnestiji ne postoji, odluka da se zatvore granice između Rusije i nepriznatih republika dovešće do situacije slične onoj koja je bila u Srebrenici. Došlo bi do krvoprolića. Ne možemo dozvoliti da se to dogodi", rekao je Putin na forumu o međunarodnoj politici Valdai u Sočiju.

EU POKRENULA SEPARATISTE PODRŠKOM KOSOVU, A SADA JE I SAMA NA UDARU


Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da su države članice Evropske unije, podrškom raspadu nekih zemalja i odvajanju Kosova, same pokrenule rast separatističkih težnji u Evropi i da su se sada same našle na udaru, kao u slučaju Katalonije, prenosi ''Tas''.

Ruska agencija navodi da je Putin to poručio u govoru na završnoj plenarnoj sednici Međunarodnog debatnog kluba "Valdaj" i ponovio stav Rusije da je situacija u Kataloniji unutrašnje pitanje Španije.

"Kada je u pitanju situacija u Kataloniji, videli smo iz Evropske unije i većeg broja država jednoglasnu osudu onih koji podržavaju (katalonsku) nezavisnost. Znate, ne mogu, a da ne primetim nešto u vezi sa tim - trebalo je o ovome da razmišljate ranije", rekao je Putin.

On je dodao da je svojevremeno Evropa praktično uz dobrodošlicu prihvatila veći broj država, a onda jednoglasno podržala odvajanje Kosova, "pokrećući slične procese u drugim regionima Evrope, a i u svetu".

PUTIN: AKO SAD NAPUSTE SPORAZUM I RUSIJA ĆE UČINITI ISTO

Rusija će poštovati Sporazum o zabrani raketa srednjeg dometa, a ako Sjedinjene Američke Države napuste taj sporazum, odgovor Moskve biće brz i simetričan, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

Moskva je, kako je naveo, spremna da razvija nove sisteme naoružanja, kako nuklearnog tako i nenuklearnog, kao odgovor drugim zemljama koje rade to isto, prenosi Rojters.

On je na forumu o međunarodnoj politici Valdai u Sočiju rekao da je moguće postići globalnu zabranu nuklearnog oružja u budućnosti.

Potpuno nuklearno razoružanje je mogućnost koju bi Rusija pozdravila, prenosi AP.

On je upozorio da bi novo precizno oružje moglo da bude jednako razorno kao nuklearno i naveo da Rusija radi na takvom oružju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

realist

19.10.2017. 17:02

Evropa vodi najpokvareni Politiku koja izazivaju Nerede,kako bi Bagre iz Brisela Mogli Vladati Evropskim zemljama Koji su potcinjena i Koruptnih politicara iz EU,oni su sasrali sta se sasrati moze,Ali su se i Sami Muslimanskom migracijom sasrali Sami sebe,to je propast Koji oni nemogu spasiti.Putin je u pravu.

Sanja

19.10.2017. 17:27

Gospodine Putine, svaka vam zlatna. Dao Bog da nam u zdravlju i zadovoljstvu poživite još bar sto godina!

Kriticar

19.10.2017. 17:35

Nemoj Putine tako. Mozemo se " mi Srbi" uvrediti. Nasi prijatelji Evropljani i Spanci su nam vec , skoro , malte ne , oprostili sto su nas bombardovali. Dovoljno su ih nase vlasti "kritikovale" pa nemoj i ti . Bice im neugodno...

projektovano

19.10.2017. 18:39

Nije to separatizam, to je usitnjavanje onih koji bi mogli biti problem. Tako se grade savezi, unije, svetski poredak. Lakše je rešavati usitnjene probleme.

karate

20.10.2017. 11:47

Sa ovom pricom o Srebrenici si Putine opasno prozvao Srbiju i Srbe i to upravo sada kada ce Mladicu procitati presudu . Mada mi to nismo svatili . Samo ti prozivaj , prozvace i tebe neko jednog dana .