• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Festival autorskog filma počinje u novembru

Izvor mondo.rs

Ove godine, 23. izdanje FAF-a donosi pobednike svetskih festivala, kao i nove tokove autorskog filma.

Festival autorskog filma (FAF) u Beogradu održace se 23. put, od 24. novembra do 2. decembra ove godine.

Ovo izdanje Festivala autorskog filma predstavice publici raznovrstan program sacinjen od pobednika svetskih filmskih festivala, novih ostvarenja reditelja koje publika festivala voli i odlicno poznaje, kao i zanimljivih filmova koji pokazuju nove tokove u autorskom filmu. Kao i svake godine do sada, Festival autorskog filma ugostice veliki broj renomiranih filmskih stvaralaca koji ce pored ucestovanja u programima održati nekoliko radionica sa studentima.

Glavna lokacija festivala i ove godine bice Dom omladine Beograda, a festival ce se održavati i u Dvorani Kulturnog centra Beograda, Jugoslovenskoj kinoteci, bioskopu "Fontana", bioskopu "Vlada Divljan", Domu Kulture Studentski grad, Ustanovi kulture Parobrod i bioskopu Art Kolarceva Zadužbina.

Festival autorskog filma Beograd (FAF) je osnovan 1994. godine sa ciljem da domacoj publici predstavi najbolja savremena dela sedme umetnosti. Ostvarenja koja se na festivalu prikazuju drugacija su od vecine filmova sa redovnog bioskopskog reperotoara - ne teže pukoj zabavi, vec traganju za dubljom, istinitijom i kompleksnijom slikom današnjeg sveta i coveka.

Savet Festivala autorskog filma istice da je plakat ovogodišnjeg FAF-a inspirisan 1967. godinom, zenitom Novog jugoslovenskog filma, trenutkom najvece dosegnute slobode, kreativnosti i razlicitosti u istoriji naše kinematografije - filmskom godinom koja je bila anticipacija i uvod u buntovnicku ’68. u Jugoslaviji i svetu. Autorka festivalskog vizuelnog rešenja je Vesna Pešic.

"Duh ’67. vodio nas je i u sastavljanju ovogodišnjeg glavnog programa: ka autorima i delima dovoljno odvažnim da probiju sve zadate granice i klišee, i dovoljno nadahnutim da njihova slika današnjice izdrži probu i u nekom buducem vremenu, u susretu sa nekom drugom publikom," objasnio je Srdan Vucinic, umetnicki direktor Festivala autorskog filma.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE