Privedeni radnici iz Srbije nalaze se u Centru za strance

Tanjug

18. 10. 2017. u 21:47

Radnici iz Srbije koje je slovačka policija u utorak privela, pa pustila, nalaze se u Centru za strance u pograničnom selu Medvedov na jugozapadu Slovačke

Приведени радници из Србије налазе се у Центру за странце

Ilustracija, AP Photo


BEOGRAD - Radnici iz Srbije koje je slovačka policija u utorak privela, pa pustila, nalaze se u Centru za strance u pograničnom selu Medvedov na jugozapadu Slovačke, saznaje Tanjug.

Trenutno se u Centru pored 23 državljana Srbije nalazi i 27 Ukrajinaca, osam građana Makedonije i četiri državljanina Bosne i Hercegovine.

Centar za strance nalazi se u Oblasti Trnava na jugozapadu Slovačke i služi za privremeno zadržavanje građana koji nelegalno borave u Slovačkoj.

Ministarstvo rada se danas obratilo Ministarstvu spoljnih poslova povodom medijskih navoda da su u Slovačkoj privedeni radnici iz Srbije i po dobijanju zvaničnih informacija iz MSP utvrdiće da li su radnici otišli preko agencije legalno ili ne, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu rada.

Pročitajte još - Prevareni u Slovačkoj: Iz Evrope bez ijednog evra


"Ukoliko se utvrdi da su radnici otišli bez potrebnih papira Ministarstvo rada će poslati inspekciju u agenciju koja je eventualno vodila radnike kako bi se utvrdilo o čemu se radi", rečeno je Tanjugu u Ministarstvu rada.

Tanjug se obratio i Ambasadi Srbije u Slovačkoj koja je uputila na Ministarstvo spoljnih poslova, a u MSP je Tanjugu rečeno da će se po utvrđivanju činjenica zvanično obratiti javnosti.

Slovačka policija privela je u utorak 72 radnika, među kojima je i 23 državljana Srbije.

Razlog za privođenje su navodno lažni ugovori o radu, objavio je prethodno B92.net.

Oni su potom pušteni iz pritvora ali su dobili zaranu ulaska u EU i imaju rok od sedam  dana da se vrate kućama, navodi taj portal.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

uhapsite semafor

19.10.2017. 10:01

@PP - zasto?da li slovaci dolaze kod nas da rade i zaradjuju neku crkavici ili mi idmeo tamo da rmbamo?ako covek narusava vizni rzim i nema potvrdu za rad to je narusavanje zakona!

PP

19.10.2017. 12:23

@PP - Slovački diplomatski kor je poveći ... i uključuje mnogo više od 23 lica kojima je odobrena radna viza u Srbiji.

o

19.10.2017. 06:15

Ako se Dacic vratio sa estradne tezge u kafani na Ibarskoj, pobrinuce se i za ove jadnike.

Деки

19.10.2017. 13:47

Словачка је још једном показала да је уређена и суверена држава! Замислите да у свом дворишту затекнете неког да нешто ради за себе, како бисте реаговали? Спремили му ручак и потом кафицу? У сваком случају није било никаквог малтретирања од стране словачке полиције, што је најбитније у целој причи. Све остало је по закону и чисто као суза. Боравио сам у Словачкој, добронамеран и диван народ.