Nikolić: Borili smo se, njima je pet minuta bilo dovoljno za seriju

Novosti online

18. 10. 2017. u 22:07

Želeli smo da dobijemo, teško je igrati sa neiskusnim igračima, osmorica nikada nisu igrala ABA ligu, a kamoli nešto drugo - kaže trener Partizana

Николић: Борили смо се, њима је пет минута било довољно за серију

Miroslav Nikolić Foto: N. Paraušić

Trener Partizana Miroslav Nikolić nije bio zadovoljan posle meča sa Lijetuvos Ritasom i poraza od 91:80.

- Borili smo se, hteli da dobijemo. Ritas je ekipa kojoj je bilo potrebno pet minuta da naprave seriju 10:0. Mi nismo ispoštovali neke napade, počele su neke individualne akcije, Miler je nešto dao, ali ne volim kada ne igramo timski. Teško je igrati sa neiskusnim igračima. Osmorica nisu igrala ni ABA ligu, kamoli nešto drugo. Dobro je da vežbaju, da “ginu”, u odbrani još “škripi”. U prvom delu smo odlično branili “pik en rol”, drugom pali na pet minuta i izgubili - kaže Nikolić.

Veruje da ekipa može mnogo bolje.

- Uvek može da napreduje u fizičkom delu. Mogu da kažem da su fizički spremni, mogu da kažem da sam mešao karte, skoro svima sam dao šansu. Miler nije stigao ni na sastanak zbog svega što se desilo, tražimo ritam, ali nas neiskustvo košta mnogo. Čini mi se da nas publika razume. Lako je sa iskusnima, teško je praviti rezultate i forisrati mlade. Pored toga nisam imao ni Čakarevića koji drži celu odbranu, meni tu “šrkipi”.

Pohvalio je igrače na borbenosti i energiji, ali je zamerio protok lopte.

- Mi imamo 10, oni 23 asistencije. Kod njih lopta ide, kod mene ne ide. Namerno sam doveo dvojicu plejeva iz Amerike da bi razigravali mlade. Za ovaj mali budžet sam napravio najbolju ekipu koju sam mogao. Ako novi predsednik donese novac, možda dovedem još neku “peticu” - zaključio je Nikolić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Mилош

18.10.2017. 22:40

Муто, играте као да сте се састали пре три дана. Одбрана смешна, а напад без правих идеја. Брука, шта се направи од Партизана.

možda dovedem još neku “peticu”

18.10.2017. 23:36

Evo čim čuje odmah će "Zvezdaš" Vesić da vam turi još 20 milki dinara.